Brčak uhapšen u Zadru sa kokainom vrijednim 260.000 KM

Zadarska policija uhapsila je jednu osobu kod koje je u automobilu pronađeno više od kilogram kokaina, saopštio je u srijedu na konferenciji za novinare Bore Mršić, načelnik Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske.

Kako je dodao uhapšen je 43-godišnjak iz Brčkog, koji je prethodno načinio saobraćajni prekršaj.

- Reklama -

“U utorak oko 12 sati, na autocesti A1 u smjeru Splita, kod odmorišta Marune, u prometnom prekršaju uočen je audi A-3 bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Nakon zaustavljanja utvrđeno je da audijem upravlja 43-godišnjak iz Brčkog u Bosni i Hercegovini, koji uz bosansko-hercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo. Zbog sumnje da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, automobil je prevezen u krug PU zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru obavljena pretraga u kojoj su pronađen i oduzet paket s ukupno 1.140 grama kokaina vrlo visoke čistoće, uređaji za zaštićenu komunikaciju te manja svota novca”, rekao je Mršić.

To je, kako je istaknuto, dosad najveća pojedinačna zapljena kokaina na području Policijske uprave zadarske. Vrijednost te droge na uličnom tržištu premašuje milion kuna (više od 260.000 maraka), javila je Hina.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak jedan od članova već detektovane istočno-balkanske grupe umiješane u poslove s drogom. Takođe su povezani s kriminalnim miljeom na hrvatskom području, a kokain je bio namijenjen preprodaji na južnodalmatinskom području.

Kriminalističko istraživanje nastaviće se u saradnji s drugim policijskim upravama, a 43-godišnjak je, uz krivičnu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priveden pritvorskom nadzorniku te će biti odveden na ispitivanje opštinskom državnom tužiocu, a potom i sudiji istrage Županijskog suda u Zadru.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime