spot_img
spot_img

Брчак проваљивао у куће и крао главуше, кокошке, ракију, алат, кувало, славину…

spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу против Ј. Кантића (1991.) који се терети за више тешких крађа на подручју Брчког, које је починио у периоду од јануара до септембра ове године.

Кантић је проваљивао у стамбене и угоститељске објекте и аутомобиле, одакле је узимао различите ствари – од хране, преко пића, до алата.

У јануару је извршио три провале и крађе у којима је из куће украо замрзнуто пилеће месо, главушу и разно поврће те ручна колица, а из аутопраонице у Маочи је украо брусилицу, алат, екстерни звучник и бицикл. Провалио је у још један помоћни објекат, али из њега није украо ништа.

Током фебруара је имао двије крађе, а на мети су биле викендице у Горњим Рахићима и Маочи. У првој викендици је украо девет стаклених балона запремине пет литара напуњених ракијом, електричарска клијешта те неколико флаша бијелог вина. Из друге викендице је отуђио десет литара вина, три литра ракије, пет стаклених посуда за ракију, једно кувало за воду, двоглед, музичку линију и двије кутије цигарета марке Дрина.

Након четири мјесеца паузе вратио се у Маочу гдје је опљачкао викендицу власника М. С., у коју је провалио уласком кроз прозор и украо из фрижидера пет килограма свјежег меса, неколико сокова и пет пива те ручна колица.

С 11. на 12. јули у Горњим Рахићима је провалио у гаражу и отуђио сјекиру, метална колица, косачицу, електрично кухало, а из замрзивача три килограма меса и сладолед. Исту ноћ је провалио у киоск, али није ништа однио. Продужио је до угоститељског објекта из којег је украо једну гајбу пива, картон фанте, три енергетска пића, флаше ракије и другог алкохолног пића, теглу феферона, двије конзерве рибе, малу ручну пумпу за бицикл и ЦД плаyер.

Након неколико дана опљачкао је други угоститељски објекат из којег је украо канту за смеће, а из фрижидера алкохолна пића, месо те кухињске салвете и радио.

У аугусту је отишао до насеља Прутаче гдје је опљачкао викендицу. Откинуо је славину са судопера и побјегао. Након неколико дана отишао је до насеља Рашљани гдје је обио комби и украо касетофон и ситни алат те је обио викендицу коју је претресао, али није ништа однио.

Крајем септембра је ушао у вински подрум одакле је украо агрегат, 20 литара ракије, пет литара уља, плетену корпу, двије празне пластичне канте, а из замрзивача је узео по једну кокошку и гуску, те замрзнуто поврће.

Кантић је имао укупно 15 реализованих пљачки и пљачки у покушају, а власнике је оштетио за већу своту новца.

Основни суд у Брчком потврдио је ову оптужницу у којој се Кантић терети да је починио продужено кривично дјело тешке крађе.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img