spot_img
spot_img

Brčak predstavlja BiH na Evropskoj konferenciji mladih

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U Evropskoj prestonici mladih, odnosno u belgijskom gradu Gent, održava se Evropska konferencija mladih.

Konferencija mladih EU u Gentu važan je događaj u okviru Dijaloga mladih EU koji vodi predsjedavajući trio Španije, Belgije i Mađarske, sa fokusom na evropski cilj mladih odnosno 3 – Inkluzivna društva.

Ovaj skup od 300 učesnika će se pozabaviti pitanjima siromaštva, diskriminacije i socijalne uključenosti, pomažući u kreiranju efikasnih politika za bolju i prosperitetniju Evropu.

Bosna i Hercegovina učestvuje na ovoj konferenciji i njenu delegaciju predstavlja Vladimir Kanostrevac, predsjednik Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta BiH.

– Ovo je sjajna prilika da i naša zemlja bude dio EU Dijaloga mladih, da ne govorim koliko je lijepo iskustvo upoznati i povezati se sa mladim ljudima iz cijele Evrope, – zaključuje Kanostrevac i dodaje da bi Brčko ove godine trebalo da bude domaćin konferencije koja bi se bavila pitanjima dijaspore.

Kanostrevac javlja da je učešće na svakom ovakvom događaju veoma važno za našu državu, jer i mi treba da budemo kreatori strateških politika prema mladima.

– S obzirom da ove godine planiramo međunarodnu konferenciju u Brckom, ovo je sjajna uvertira za tako nešto.” – ističe Kanostrevac koji nam se javio iz Belgije.

Konferencija na kojoj učestvuje oko 300 delegata iz svih evropskih zemalja pocela je u subotu 2. marta a završava se u utorak 5. marta.

 

 

(Željko Lazarević/nula49.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img