spot_img
spot_img

Brčak pješačio od Beča do Međugorja za ozdravljenje supruge i kćerke

spot_img
spot_img

Nakon pređenih 700 KM u dve sedmice, u nedelju 12. marta Gerad Grgić i Slavko Bošnjak iz Beča su stigli su na njihov cilj, crkvu sv. Jakova u Međugorju u Hercegovini.

Gerard Grgić rodom je iz Boća kod Brčkog, a kada je imao 6 godina njegova se porodica preselila u Beč.

Slavko Bošnjak je rodom iz Foče kod Doboja i za vreme rata u BiH je izbegao u Beč. Inače Slavko je Gerardov tetak. Hodočašće je trajalo dve sedmice, a ruta je bila Gerardov plan prema mestima zaustavljanja, prenosi Srpsakinfo.

Tako su prošli Austriju, Mađarsku, Hrvatsku i BiH te se zaustavljali u sledećim gradovima: Beč, Sopron, Sarvar, Bohenje, Sumeg, Nagjatad, Balaton, Virovitica, Daruvar, Lipik, Gradiška, Banja Luka, Šipovo, Mrkonjić Grad, Kupres, Tomislavgrad, Posušje, Grude, Međugorje.

– Nakane ovog hodočašća bile su dve. Prva: molitva Gospi za zaštitu njihove dece. Druga i najvažnija nakana bila je molitva i žrtva za ozdravljenje njegove supruge Mine i mlađe kćerkice Emili koje obe imaju nepoznatu i retku bolest mišića (bethlem myopathie) koju na svijetu ima samo stotinak osoba i za koju zasad nema leka – piše Međugorjeinfo.

Takođe je zahvalan svojoj porodici koja ga je svakodnevno podupirala na njegovom putu, kao i supruzi koja je prezahvalna i dirnuta njegovom žrtvom.

 

 

 

(mejdugorje.info)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img