spot_img

Brčak osvojio najviši vrh Evrope

Published:

spot_img

U izuzetno teškim, zimskim uslovima, dana 29.05.2018. godine član PD “Granaš” – Ivo Marković uspješno se uspeo na najviši vrh Evrope, Elbrus na 5.642 m n/v.

Markoviću je ovaj uspon tek jedan u nizu ovogodišnjih uspjeha. Već prije dva mjeseca u martu Marković se uspješno uspeo na značajne vrhove u Andama u Južnoj Americi. Markoviću je na mnogim od ovih podviga društvo pravio i Mirko Zečević Tadić, još jedan istaknuti član PD “Granaš”. Zečević Tadić inače je ratni vojni invalid sa amputiranom potkoljenicom.

U nizu uspjeha planinarskog društva “Granaš” je i završetak izgradnje planinarskog doma čije otvaranje je zakazano za manje od deset dana, u subotu 09.06.2018. godine. Na svečanosti otvaranja planinarskog doma očekuje se veliki broj predstavnika planinarskih društava iz BiH i uglednih osoba iz političkog i privrednog života Brčko distrikta.

Planinarski dom “Sveti Bernard” u Gornjem Zoviku ima stalni priključak na električnu mreži i ima kapacitet od 24 ležaja sa dodatnom mogućnošću smještaja oko 20 osoba u potkrovlju, prostor u prizemlju za susrete, seminare i druge vrste sastanaka a put je uređen za pristup osobnim vozilima.

 

 

 

 

(brcko.tv/nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img