spot_img
spot_img

Brčak optužen da je prijatelju dao drogu od koje je preminuo

spot_img
spot_img

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv 40-godišnjeg Dalibora Mrkonjića zbog sumnje da je trećim osobama omogućio uživanje heroina, usljed čega je jedna od njih preminula.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom distrikta, Mrkonjić je optužen za krivično djelo omogućavanja uživanja opojnih droga, s naročito teškim posljedicama.

Kako su kazali iz brčanskog tužilaštva, Mrkonjiću je stavljeno na teret da je 10. marta tekuće godine u porodičnom stanu u Brčkom, nakon što ih je tu pozvao, omogućio dvjema osobama da konzumiraju opojnu drogu heroin, znajući da njeno konzumiranje može ozbiljno ugroziti zdravlje osobe koja je koristi.

“Usljed prekomjernog konzumiranja ove opojne droge, te je noći poslije ponoći nastupila smrt njegovog prijatelja B. B. iz Šamca. Kako je navedeno u optužnici, žrtvi je droga ubrizgavana intravenski i kroz dišne puteve, što je dovelo do opšte višekrvnosti svih tkiva i organa. I pored naglog ugrožavanja zdravlja B, a potom i nastupanja smrti žrtve, optuženi je zajedno s drugim konzumentom pobjegao iz stana, nikoga ne obavijestivši o tome i ne pozvavši ni policiju, niti hitnu službu”, naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Pred Osnovnim sudom koji je potvrdio optužnicu, Mrkonjić je optužen za krivično djelo omogućavanja uživanja opojnih droga, kojim su prouzrokovane naročito teške posljedice. Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina, prenosi Kliks.ba

 

 

(klix.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img