Брчак оптужен да је пријатељу дао дрогу од које је преминуо - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчак оптужен да је пријатељу дао дрогу од које је преминуо

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу против 40-годишњег Далибора Мркоњића због сумње да је трећим особама омогућио уживање хероина, усљед чега је једна од њих преминула.

Оптужницом потврђеном пред Основним судом дистрикта, Мркоњић је оптужен за кривично дјело омогућавања уживања опојних дрога, с нарочито тешким посљедицама.

Како су казали из брчанског тужилаштва, Мркоњићу је стављено на терет да је 10. марта текуће године у породичном стану у Брчком, након што их је ту позвао, омогућио двјема особама да конзумирају опојну дрогу хероин, знајући да њено конзумирање може озбиљно угрозити здравље особе која је користи.

“Усљед прекомјерног конзумирања ове опојне дроге, те је ноћи послије поноћи наступила смрт његовог пријатеља Б. Б. из Шамца. Како је наведено у оптужници, жртви је дрога убризгавана интравенски и кроз дишне путеве, што је довело до опште вишекрвности свих ткива и органа. И поред наглог угрожавања здравља Б, а потом и наступања смрти жртве, оптужени је заједно с другим конзументом побјегао из стана, никога не обавијестивши о томе и не позвавши ни полицију, нити хитну службу”, навели су из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Пред Основним судом који је потврдио оптужницу, Мркоњић је оптужен за кривично дјело омогућавања уживања опојних дрога, којим су проузроковане нарочито тешке посљедице. За ово кривично дјело запријећена је казна затвора у трајању од једне до десет година, преноси Кликс.ба

 

 

(klix.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img