Brčak Jasmin Klebić na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu

Član KKK “Zaveslaj” iz Brčkog kanuista Jasmin Klebić predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu od 08. do 10. juna 2018.

Evropsko Prvenstvo u kajaku i kanuu održaće se na regatnoj stazi na Savskom jezeru, Ada Ciganlija, u Beogradu, u skladu sa pravilima Evropske Kanu Organizacije (ECA).

- Reklama -

Jasmin Klebić ima najbolji rezultat Bosne i Hercegovine ikad na svjetskim prvenstvima. Zauzeo je na Svjetskom Prvenstvu prošle godine u Češkoj osmo mjesto u B finalu u olimpijskoj disciplini C1 200.

“Smatram da sam u odnosu na prošlu godinu spremniji sada. Pripremao sam se pet mjeseci nisam imao problema sa povredama. Manji problemi su bili sa vremenskim prilikama ali to se sve pretrpi. Očekujem finale A mada bih i bio zadovoljan da popravim za jedno mjesto svoj prošli rezultat” rekao je za BDC televiziju Jasmin Klebić, KKK “Zaveslaj”.

KKK „Zaveslaj Brčko je relativno nov klub koji broji oko dvadesetak članova . Iako rade sa najvećim entuzijazmom, za ovakve i veće iskorake u ovom lijepom ali kod nas nedovoljno popularnom sportu potrebna je veća pažnja prije svega državnih institucija sporta ali i uspešnih privrednih subjekata.

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime