Brčaci pomažu djeci sa Kosmeta

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) “Prosvjeta” Brčko pokrenulo je humanitarnu akciju pod nazivom “Od srca srcima” koja će trajati do 15. decembra s ciljem prikupljanja novčanih priloga za najugroženiju djecu sa Kosova i Metohije.

Predsjednik SPKD “Prosvjeta” Brčko Dragan Tomić rekao je danas na konferenciji za novinare da se ovom akcijom želi pomoći djeci koja na Kosovu i Metohiji žive u teškim usklovima i obradovati ih za predstojeće praznike.

- Reklama -

“Građani mogu svoje novčane priloge da ostave u pravoslavnim hramovima širom Brčko distrikta, kao i u prostorijama `Prosvjete`, a objavićemo i broj žiro računa na koji mogu uplatiti novac u te svrhe”, rekao je Tomić.

On je istakao da će sav prikupljeni novac biti prebačen na žiro račun Eparhije raško-prizrenske.

“Oni će na najbolji način raspodijeliti ova sredstva jer imaju informaciju o tome koje su porodice i djeca najugroženiji, a nakon toga će nam dostaviti izvještaj o utrošenom novcu”, rekao je Tomić i dodao da će o svemu javnost biti obaviještena nakon završetka akcije.

Tomić je najavio da će o akciji biti obaviješteni i brčanski privrednici, kako bi i oni, ukoliko su u mogućnosti, podržali ovu humanitarnu akciju.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime