spot_img
spot_img

Brčaci četvrti put na turniru “Igrajmo za 16”

Published:

spot_img

Ni kiša ni prohladno vrijeme nisu danas spriječili veterane, članove Udruženja sportskih veterana „Sandići Brčko“ da na terenu fudbalskog kluba Mladost iz Sandića održe posljednji trening pred nastup na 20. tradicionalnom turniru u malom fudbalu „Igrajmo za 16“ koji se ovog vikenda održava u Beogradu znak sjećanja na stradale radnike radiotelevizije Srbije koji su poginuli u NATO bombardovanju 24.marta 1999.godine.

„Mi četvrti put učestvujemo na ovom memorijalu i nama je čast da smo pozvani na turnir. Rezultat je u drugom planu. Vjerujem da ćemo i ubuduće učestvovati i na ovom memorijalu“, rekao nam je Đojo Gavrilović, predsjednik ovog Udruženja.

Osim Đoje Gavrilovića, na put u Beograd su se spremili Nikica Milanović, Vlado Mićanović, Ostoja i Kosta Maksić, Perica Tadić, Mićo Stevanović, Milorad Tešanović, Goran Gajić, Anđelko Blagić, Slavoljub Gavrić, Gavro Maksić, Milo Zimonjić, Ljubo Bratnaović i Stojan Kablinović.

Svečanu večeru pred put na turnir u Beograd, u prostorijama Udruženja u Sandićima priredio je Jovan Vuković, ugledni advokat iz Brčkog, inače jedan od osnivača Udruženja.

Veterani Udruženja „Sandići Brčko“ u prvoj utakmici u petak 12. aprila odmjeriće snage sa ekipom Radiotelevizije Slovenije. Osim Slovenaca u ovoj grupi nastupaju ekipe RTRS, Makedonske TV, ekipa „Srbija danas“, Linc iz Austrije, Trst iz Italije i Ravna Gora iz holandskog grada Dodrehta.

Prije prve utakmice , brčanski veterani tradicionalno posjetiće spomenik koji je podignut u znak sjećanja na stradale radnike RTS i položiti vijenac i zapaliti svijeće.

(MD/nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img