Brankica Mihajlović: Japanci su sretni što sam im donijela zlato

Odbojkaškoj reprezentativki Srbije Brankici Mihajlović koja je na Svjetskom prvenstvu u Japanu osvojila zlatnu medalju, po povratku u “zemlju izlazećeg sunca” gdje nastupa za klub Marvelous, priređen je spektakularan doček.

Prvi, od ukupno dva poraza na Svjetskom prvenstvu Srbija je doživjela upravo od Japana, a potom su u drugom, mnogo važnijem, aktuelne svjetske šampionke upisale trijumf. Ne samo da Brankici ovo nisu zamjerili u „zemlji izlazećeg sunca“ nego su joj saigračice u Marveliosu priredile nezapamćen doček.

- Reklama -

-Japanci znaju da je Srbija svjetska sila u odbojci tako da mi nisu zamjerili na tome što smo ih pobijedili, naprotiv, bili su srećni što sam im donijela zlatnu medlaju – rekla je odbojkaška reprezentativka Srbije Brankica Mihajlović i dodala:

-Dočekana sam zaista na spektakularan način ovdje u Japanu, prvo me je djevojka koja radi kao moj prevodilac u stanu dočekala sa poklonom i balonima, a onda su me saigračice na treningu iznenadile takođe poklonima i konfetama. Bilo je zaista zanimljivo i moram reći da su me dirnule ovim gestom – rekla je Brankica Mihajlović.

Japan je zemlja, kaže Brankica, u kojoj se kvalitet i uspjeh itekako cijeni.

-Japan je zemlja gdje se uspjeh i kvalitet itekako cijene. Ja sam im u klub donijela zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva i oni to itekako cijene i ponosni su jer je na neki način doživljavaju svojom. Bez obzira što smo pobijedile Japan u jednoj od ključnih utakmica to mi niko nije zamjerio jer su oni svjesni da je Srbija mnogo kvalitetnija reprezentacija od njih – dodala je Brankica.
U narednom periodu Brankica Mihajlović, kaže, skoncentrisaće se na domaće prvenstvo u Japanu.

-Već smo odigrali dvije utakmice jednu smo dobili sa 3:1 jednu izgubili sa 3:2. Mi imamo visoke ambicije, prošle sezone smo bili drugi i ove godine želimo da budemo u samom vrhu. Moram priznati da sam nakon Svjetskog prvenstva bila emotivno ispražnjena i sada je potrebno malo vremena da normalno profunkcionišem. Pauzu gotovo da nismo imali i jednostavno pokušavam da se skoncentrišem na ono što me očekuje, a to je domaće prvenstvo, a veoma brzo će ponovo doći i reprezentativne obaveze – zaključila je Brankica Mihajlović.

Performans saigračica
Na dva jezika, čestitale su saigračice Brankici veliki uspjeh, prvo tradicionalno na japanskom, a potom i na engleskom jeziku, a onda je uslijedio veliki aplauz u čast srpske odbojkašice, naravno i pojedinačno slikanje sa zlatnom medaljom sa Svnetskog prvenstva.

Video sa ovom ceremonijom već je obišao svijet i izazvao veliko oduševljenje.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime