Branislav Marković: Šta je sa jednokratnim naknadama za medicinske radnike?

- Reklama -

Branislav Marković, poslanik u Skupštini Brčko distrikta, izjavio je danas da je Skupština usvojila, prije skoro dva mjeseca, Zaključak kojim se zadužuje Upravni odbor i menadžment JZU Zdravstvenog centra Brčko distrikta da pripreme Odluku za isplatu jednokratnih naknada za sve zaposlene radnike koji su direktno uključeni u borbu protiv virusa korona.

„Za sutrašnje skupštinsko zasjedanje PDP je tražio informaciju o realizaciji Zaključka Skupštine za koju su zaduženi menadžment JZU i Upravni odbor“, rekao je Branislav Marković, poslanik u Skupštini BD.

- Reklama -

„To je mali dio zahvalnosti prema zdravstvenim radnicima, te će Partija demokratskog progresa nastaviti podržavati i boriti se za stimulisanje rada zdravstvenih radnika, koji savjesno i odgovorno obavljaju svoje poslove“, istakao je Marković.

Govoreći o stanju u cjelokupnom zdravstvenom sistemu, Marković je napomenuo da je potrebno uvesti mjere za unapređenje i racionalizaciju rada zdravstvenog centra, uz smanjenje nepotrebnih troškova i povećanje kvaliteta pruženih zdravstvenih usluga.

„Bolja organizacija rada za brže i kvalitetnije zdravstvene usluge, te uvođenje preventivnih Programa, recimo Plan za borbu protiv malignih bolesti, koji bi doveo do ranog otkrivanja bolesti, boljeg liječenja i samim tim postigli bi cilj – smanjene smrtnosti“, naglasio je poslanik Marković.

Osvrnuvši se na dužinu čekanja pregleda pacijenata Marković je istakao da je na incijativu PDP-a Brčko, Skupština usvojila Deklaraciju o unapređenju informatizacije, te da je potrebno uvesti informatizaciju liste čekanja, tj. informatizaciju cijelog sistema naručivanja, kako bi se stekao uvid i omogućio red na listama čekanja.

„Naša oprema je zastarjela i manjkava i često ne zadovoljava sve potrebe pacijenata, potrebno je ulagati u nove zdravstvene kapacitete i opremu do većeg kvaliteta usluga, zaključio je Branislav Marković, poslanik u Skupštini distrikta.

Marković je posebno naglasio da brčanskom zdravstvu nedostaju kadrovi.

„U ovom trenutku potrebno je hitno raspisati specijalizaciju i stručno usavršavanje kadrova , kako ne bi došli u situaciju deficita ljekara u svim oblastima. Prema procjenama, veliki broj ljekara ide ili je već otišao kako u penziju, tako i van granica BiH, čime se narušava balans i dovodi u pitanje funkcionisanje cjelokupnog zdravstvenog sistema, istakao je Branislav Marković.

„Samo kvalitetan kadar može garantovati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, zaključio je Marković.

 

 

 

 

1 komentar

  1. Gospodine Markovicu, moje licno misljenje je da bi ste se Vi kao ljekar opste prakse trebali odreci te jednokratne naknade za medicinske radnike ako je bude s obzirom da primate platu poslanika i platu doktora opste prakse i jos ste uzimali i naknade za nekakve komisije. Izrazavam zadovoljsto sto Vi doktore Markovicu, Lidija Ljubojevic i jos mnogi drugi vise necete moci da uzimate duple plate, a svi vi poslanici i ostali uskoro po usvajanju registra o zaposlenim u javnoj upravi tek cete osjetiti kritike nas gradjana koji radimo za plate od 400-500 KM. Lako je diskutivati iz skupstine a mjesecno iz budzeta uzimati 3000-4000-5000 KM, mi od svih vas nemamo nikakve konkretne koristi, svi vi ste veliki potrosac energije- zvani novac budzeta Brcko distrikta a tu istu energiju ne stvarate.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime