spot_img
spot_img

Браћа “малери”: Из три продавнице у Брчком украли празну касу, цигарете и пет КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Против браће М.К. и С.К. Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу која их терети да су проваљивањем у трговинске објекте у једном дану починили серију тешких крађа.

Међутим, занимљиво је да је браћу те ноћи пратио велики малер па су у три провале три у радње успјели украсти само празну касу, штеку цигара и око пет марака.

Њих терете да су у ноћи 9. децембра прошле године, око 22:15, провалили у продавницу “Сава”, покидавши браву на вратима кроз која се улази у канцеларију, те разбили стакло на прозору и покушали отворити главна улазна врата објекта, али нису успјели ући, па су одустали и отишли даље.

Према оптужници, те ноћи су око 23.26 у Улици Паје Јовановића дошли до трговинског објекта “Yimor“, гдје су такође разбили стакло на улазним вратима те кроз отвор ушли унутра и узели металну касу.

Ту су остали кратких рукава јер се у каси није налазио новац, али је њена вриједност око 300 марака.

“Тиме су за себе прибавили протуправну имовинску корист, док су трговинском објекту ‘Yimor‘ причинили штету у наведеном износу”, наводи се у оптужници.

Браћу је по свему судећи пратио велики малер јер су настављајући свој поход те ноћи око 23.30 у Његошевој улици обили још једну радњу, али су из ње успјели однијети само штеку цигарета и око пет марака.

Како се наводи у оптужници, када су дошли до трговинског објекта “Жељо”, тзв. Пензионерке, бетонским блоком разбили су стакло на улазним вратима, а потом кроз отвор ушли унутар објекта и с полице одузели једну штеку Марлбора, и ситног новца око пет марака, пишу Независне.

Оптужница их терети да су починили продужено кривично дјело тешка крађа.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img