spot_img
spot_img

“Божији човек” стиже у Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након премијере на Московском филмском фестивалу, где је освојио награду публике, и успјешног приказивања у Грчкој и Србији, филм „Божији човек“ редитељке и сценаристкиње Јелене Поповић стиже и у Брчко. Биографска драма о Светом Нектарију Егинском снимљена је у америчко-грчкој копродукцији.

Несвакидашња тема на филму – прича о свецу. У 109 минута, филмским језиком осликан је живот једног од највећих грчких светаца Нектарија Егинског, праћен великим неправдама, прогонима и оптужбама од стране тадашњих челника Грчке православне црке и Александријске патријаршије.

Прича је концентрисана око завјера и сукоба које су други плели око једног светог живота.

„Пошто је направљен на једном јако хуманом и људском нивоу, ја сам се фокусирала на његову причу, причу једног човјека који је много страдао, који се много мучио, који је страдао правде ради. То је нешто што сви можемо да разумијемо на личном нивоу и чак мислим да људи који нису у вјери, да је за њих овај филм много више него за оне који су у вјери“, објашњава редитељка Јелена Поповић.

Аскету, свештеника обичног народа чија је понизност и популарност иритирала један круг свештенства, чудотворца Светог Нектарија, са великом искреношћу оживио је грчки глумац Арис Серветалис.

У “Божијем човеку” игра и руска звијезда Александар Петров, али и контроверзна холивудска звијезда Мики Рурк у улози парализованог грчког сељака над којим Свети Нектарије чини последње чудо.

„Снимао сам већ један вјерски филм са италијанском редитељком Лилијаном Кавани. Волим филмове који су о свецима. Када сам упознао Јелену и погледао је у очи, одмах смо се разумели без много ријечи. Знао сам шта жели и она је знала шта ја желим и то ми је и дала. Мој лик успијева да прохода. Ћуп са златом је то што поново може да устане. То је чудо“, истакао је Мики Рурк.

Свети Нектарије је био „Божији човек“ о чему приповеда филм Јелене Поповић. Иако је током његовог настајања било много препрека, нашао је свој пут до гледалаца широм света.

Филм у Брчко стиже у организацији Светосавске омладинске заједнице, и то у недељу, 7. новембра у 19 часова.

С обзиром на услове реализације филма, постављена је симболична цијена од 4КМ, те ће сав приход ићи директно дистрибутерима филма.

Карте можете копуту на улазу у Дом културе или их резервисати на на број телефона 065826099.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img