Bošnjački poslanici i članovi Vlade: Ili priznanje Armije RBiH i izvinjenje, ili nema novca za HIT televiziji

Poslanici u Skupštini Brčko distrikta iz reda bošnjačkog naroda, kao i članovi Vlade iz bošnjačkih stranaka oglasili su se saopštenjem u kome od brčanske televizije “HIT” traže izvinjenje i prestanak “kontinuiranih uvreda na račun Armije RBiH”. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Poslanici i članovi Vlade iz reda bošnjačkog naroda koji čine dio vladajuće koalicije u Brčkom najoštrije osuđuju kontinuirane uvrede od strane redakcije brčanske „HIT” televizije na račun Armije Republike Bosne i Hercegovine, nazivajući je „takozvanom”, a posljednji takav slučaj se desio 5. 9. 2018. godine u informativnoj emisiji „HIT” televizije kada je prilikom interpretacije agencijskih vijesti novinarka usiljeno više puta nazvala Armiju Bosne i Hercegovine „takozvanom”.

- Reklama -

Ukoliko redakcija”HIT” televizije, s kojom smo do sada imali dobru i korektnu saradnju, ne prestane sa ovakvom vrstom uvreda koje se ne mogu više tolerisati, bit ćemo prinuđeni na jednostran prekid saradnje sa ovom medijskom kućom koja mora imati na umu da se te uvrede upućuju najmnogoljudnijem narodu u Brčko distriktu BiH koji u najvećoj mjeri puni budžet Brčko distrikta BiH a iz kog se finansiraju informativni i drugi sadržaji svih medija u Brčko distriktu BiH, a ponajviše „HIT” televizije. Ovakva ponašanja nas nužno upućuju na potrebu uspostave javne televizije Brčko distrikta BiH, za koju ćemo se založiti već pri izradi budžeta za 2019. godinu.

A od redakcije i vlasnika „HIT” televizije tražimo javno izvinjenje ukoliko im je stalo da nastavimo korektnu saradnju”.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime