spot_img

Bosić: SDS ne traži smjenu gradonačelnika Milića

Published:

spot_img

Povjerenik SDS-a u Brčkom Mladen Bosić izjavio je Srni da su netačne informacije da će nekoliko poslanika u brčanskom parlamentu iz Koalicije SDS-NDP sutra zatražiti da se u dnevni red skupštinskog zasjedanja uvrsti rasprava o smjeni gradonačelnika Brčkog Siniše Milića koji je na ovu funkciju izabran 2016. godine kao član SNSD-a.

“To su netačne informacije i konstrukcije i cijela vijest je očito izmišljena. Demantujem bilo kakvu namjeru ili aktivnost koja bi vodila u tom pravcu”, tvrdi Bosić.

Prema njegovim riječima, u Brčkom ima puno problema koje treba rješavati, ali se oni moraju rješavati u dogovoru stranaka.

“Šta će se dešavati u budućnosti ne znam, ali u ovom trenutku je jasno da SDS u Brčkom ne traži bilo kakvu smjenu gospodina Milića”, naveo je Bosić.

Podsjećamo, “dobro obaviješten izvor Srne” u Skupštini Brčko distrikta rekao je ranije danas da će nekoliko poslanika u brčanskom parlamentu iz Koalicije SDS-NDP sutra zatražiti da se u dnevni red skupštinskog zasjedanja uvrsti rasprava o smjeni gradonačelnika Milića.

Izvor Srne u brčanskoj skupštini naglasio je da je “na izbacivanju SNSD-a iz vlasti insistirao povjerenik SDS-a u ovom gradu Mladen Bosić, iako se značajan broj članova rukovodstva SDS-a u Brčkom protivi takvoj odluci jer će ona ugroziti poziciju srpskog naroda u distriktu”.

Upućeni u politička zbivanja u Brčkom naglašavaju da se Bosić na ovaj potez odlučio kako bi pokušao da poboljša, kako kažu, katastrofalno stanje u brčanskom SDS-u, ali i vlastiti veoma poljuljani rejting u stranci.

 

 

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img