Boris Todorović iz Brčkog na takmičenju mladih olimpijskih nada u Bratislavi!

Od 15. do 20. septembra u Bratislavi se održava takmičenje mladih olimpijskih nada na kome će nastupiti preko 1.500 takmičara iz 36 država.

Boris Todorović najbolji je kanuista naše države u juniorskoj konkurenciji. U tekućoj takmičarskoj godini, ovaj član kajak kanu kluba “Zaveslaj” Brčko je na svim međunarodnim takmičenjima veslao i sa starijim kategorijama.

Čak se okušao i u seniorskoj konkurenciji gdje se penjao na pobjedničko postolje uprkos velikoj starosnoj razlici, i time jasno pokazao kvalitet i dominaciju.

Valja napomenuti i da je Boris juniorski i seniorski prvak otvorenog prvenstva Republike Srpske koje je proteklog vikenda održano u Trebinju.

Veliki broj osvojenih medalja, od kojih su većina zlatne, nisu prošle nezapažene od strane selektora naše reprezentacije Dejana Šmitrana, te je Boris pozvan da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na predstojećem takmičenju olimpijskih nada u Slovačkoj.

Veliku zahvalnos za unapređenje ovog sporta i nastupe na Svjetskim i Evropskim prvenstvima, ističu iz Borisovog matičnog kluba, duguju i generalnom sekretaru Kajak kanu saveza BiH Nikoli Stankoviću.

Dodajmo i to da je, pored reprezentativaca iz Bosanskog Broda, Boris Todorović jedini reprezentativac BiH iz Brčko distrikta.

Iz kajak kanu kluba “Zaveslaj” ističu da je ovo velika nagrada i dokaz da je klub na pravom putu.

Ostaje samo da Borisu zaželimo mnogo sreće i uspjeha, a o njemu ćemo, bez sumnje, tek pisati.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime