spot_img
spot_img

Бојан Летић: Живим шпански сан!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тмурно фудбалско небо у Дистрику, прекрила је бљештава звијезда у лику Бојана Летића. Фудбалер шпанског Мирандеса, ужива у срцу егзотичне љепотице Пиринеја.

Некадашњи репрезентативац Босне и Херцеговине, који је поникао у редовима брчанског Јединства, наставља успон у земљи вишеструких свјетских првака.

Након запажених рола у Радничком из Ниша, услиједила је круна досадашње каријере. Велика одрицања, труд и квалитет завриједили су позив шпанског Мирандеса.

Пут ка провинцији Бургос назначио је почетак бајковите приче искусног универзалца. La Liga 2 или популарна Segunda, иако други ранг такмичења у држави, једна је од најснажнијих и најзахтјевнијих лига на Старом континету.

“Одласком у Шпанију остварио сам свој сан. Шпанска лига је изузетно квалитетна, сачињена од интелигентних фудбалера који разумију фудбал и као такви чине да сваки гледалац ужива у фудбалу. Упркос томе што нисам прошао званичне припреме са екипом, како је вријеме одмицало, процес адаптације је одлично текао и потпуно сам се уклопио у своју улогу у тиму. Сада само могу да напредујем и уживам у ономе што радим”, говори Летић.

Мирандес представља право освјежење међу елитом у Сегунди. Квалитетна издања у досадашњем дијелу шампионата надмашила су првобитне амбиције управе клуба.

Екипа коју са клупе предвдоди Хозе Алберто Лопеза, након 23 одиграна дуела, заузима одличну 8. позицију са 33 освојена бода, тек три мање од Спортинга из Гијона који се налази на позицији која води у бараж за улазак у Примеру.

Летић је, током периода адаптације, забиљежио 10 наступа у дресу тима са Муниципала Андуве.

“Примарни циљ клуба био је да се избори опстанак у лиги, након тога, већа достигнућа долазе само као бонус. Филозофија клуба је да пружају прилику младим играчима, жељним доказивања у лиги која је изузетно конкурентна и неизвјесна, што говори и сама табела”, објашњава Летић.

Лијевоноги дефанзивац Мирандеса истиче потешкоће са којима се суочава и спорт током периода пандемије.

Вирус ковид-19, значајно је утицао и на фудбал. Летић нема дилему који је то највећи недостатак у оваквим условима.

“Правила за вирус корона су веома ригорозна али је све одлично организовано. Сваком клубу La Liga је додијелила човјека задуженог за контролисање поштовања правила, односно свакодневних тестирања. Путовања дужа од 3 сата обавезно се одвијају ваздушним саобраћајем. Туширање је строго забрањено на стадионима. Ипак, највећи недостатак проурзрокован короном, свакако је одсуство публике са стадиона, јер фудбал се управо и игра за публику.”

Дјелимично упознат са проблемима који потресају његов матични клуб, Јединство из Брчког, Летић је изразио наду да ће клуб богате традиције, поново надјачати проблеме и стати на чврсте ноге.

“Дешавања у Јединству нису нимало пријатна. Ту сам почео своју каријеру и свакако желим да клуб постане стабилан у временима која долазе, првенствено због младих играча који могу једног дана кренути стопама којима сам и сам кренуо”, додао је Летић.

На крају разговора, Летић је дјелимично открио планове за будућност, истакнувши да се у данашње вријеме ништа не може дугорочно планирати.

“Шпанија је савршена земља. Волио бих наставити живјети у Шпанији али је сада сувише рано говорити о томе. Ситуација на глобалном нивоу то не дозовљава. Идем корак по корак и тренутно сам веома срећан”, закључио је Летић.

 

 

(Дејан Јовичић/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img