wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Blokadom puta mještani Rašljana izrazili nezadovoljstvo zbog najavljene eksploatacije drvnih sortimenata - nula49.com
spot_img

Blokadom puta mještani Rašljana izrazili nezadovoljstvo zbog najavljene eksploatacije drvnih sortimenata

Published:

spot_img

Na ovaj način onemogućili su najavljeni izvoz trupaca zbog mogućeg devastiranja jedine saobraćajnice koja povezuje ovo selo sa ostalim mjestima u južnom dijelu Distrikta.

U okviru potpisanog sporazuma Vlade Brčko distrikta BiH sa preduzećem “Šume TK” o korištenju i održavanju puteva na području Distrikta u ponedjeljak je trebala započeti eksploatacija drvnih trupaca iz Rašljana, te mehanizacijom transportovana dalje prema Brčko distriktu.

Shodno tome, mještani mjesne zajednice Rašljani jučer su izrazili nezadovoljstvo blokadom puta na ulazu u selo, čime su onemogućili najavljeni izvoz trupaca zbog mogućeg devastiranja jedine saobraćajnice koja povezuje ovo selo sa ostalim mjestima u južnom dijelu Distrikta.

“Izražavamo nezadovoljstvo jer ovo je jedini put koji povezuje naše selo sa ostatkom grada, a koji je ionako već opterećen postojećim saobraćajem, te se bojimo da će mehanizacija koja će izvoziti drvne trupce dodatno uništiti ovu saobraćajnicu koju svakodnevno koristimo i koja nam je jedina poveznica sa susjednom Maočom”, rekao je Mujo Šabanović, predsjednik mjesne zajednice, te dodao da je ova saobraćajnica široka svega četiri metra i da ne ispunjava uslove za najavljeni transport jer bi došlo do lomljenja asfalta.

Prema njegovim riječima pomenutom saobraćajnicom svakodnevno se kreću mještani Rašljana i djeca idu u seosku školu, zbog čega će biti izložena opasnosti, s obzirom da se radi o kamionima sa prikolicama koji će uveliko napraviti pritisak na odvijanje postojećeg saobraćaja.

“Zahtjevamo od nadležnih institucija da ovaj problem riješe u što kraćem roku i pokažu empatiju prema nama i da nas zaštite”, dodao je Šabanović.

Bahrija Kovačević, mještanin Rašljana i jedan od nezadovoljnih građana istakao je da isječene balvane izvlače riječnim koritom do mjesta utovara, zbog čega dolazi do zamućivanja rijeke koju koriste mještani ovog sela za navodnjavanje poljoprivrednih zemljišta i napajanje stoke.

“Oko 30 posto naših mještana nema vodu za piće i poražavajuće je da nam ovaj prirodni resurs koji nam je neophodan bude uništen na ovaj način”, kazao je Kovačević.

Nezadoljne građane Rašljana posjetili su i nadležni iz Podododjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, te saslušali njihove probleme i podsjetili na potpisani sporazum brčanske Vlade i preduzeća “Šume TK” o održavanju nekategorisanih puteva koji se koriste za izvod drvnih sortimenata.

“Imamo koordinaciono tijelo sastavljeno od predstavnika JP “Putevi Brčko”, Odjeljenja za javne poslove i Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu kojima ćemo prenijeti zahtjeve mještana, a sporazum je definisan tako da se svi problemi i nesuglasice rješavaju sporazumno”, rekla je Ljiljana Zenunović, šefica Pododjeljenja za šumarstvo i vodoprivredu, te dodala da će sa ovim problemom biti upoznati i svi nadležni u Vladi Brčko distrikta.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img