Blokada pravosuđa se nastavlja: Advokati čekaju reakciju entitetskih komora

- Reklama -

Član Portestnog odbora brčanskih advokata koji su od aprila u štrajku, Mirko Simić, izjavio je da su o ishodu sinoćnjeg glasanja o dopuni Zakona o fiskalnim sistemima u Skupštini Brčko distrikta, obavještene advokatske komore Federacije i RS.

Simić je rekao u ime advokata koji su više od šest mjeseci u štrajku zbog toga što je ova branša u Distriktu, za razliku od entiteta BiH i okruženja, obuhvaćena sistemom fiskalizacije, da oni, dok ne dobiju stav komora, nastavljaju sa svojim legalnim i leigitimnim zahtjevima.

- Reklama -

Dopunom zakona koji nije dobio podršku bošnjačkih poslanika u Parlamentu Distrikta, predloženo je da advokati na godinu dana budu izuzeti iz sistema fiskalizacije.

Poslanik SDA u brčanskoj Skupštini Adem Ribić je izjavio novinarima da glasanje poslanika ove stranke i ostalih poslaničkih klubova koji imaju isti stav, nije rezultat bilo kakve političke trgovine, nego se isključivo radi o principijelnom stanovištu, da sve djelatonosti u Brčko distriktu moraju biti obuhvaćene sistemom fiskalizacije.

 

 

 

(rtvhit.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime