Blažić: Rok za uspostavljanje registra dva mjeseca

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta Srđan Blažić rekao je danas da će registar o svim zaposlenim u javnom sektoru i njihovim primanjima biti uspostavljen najdalje za dva mjeseca, koliko je rok za završetak tog posla.

Blažić je istakao da će softevrsko rješenje za registar donirati Misija OEBS-a u BiH, koja je podržala inicijativu za njegovo uspostavljanje.

“Predstoji nam sada da se, uz imenovanje komisije koja će raditi na odluci o uspostavljanju registra, radi i na kreiranju softverskog rješenja i njegovom pristupu našoj informacionoj infrastrukturi”, rekao je Blažić novinarima.

On je naveo da Odjeljenju, na čijem je čelu, predstoji i prikupljanje, a zatim unošenje u registar podataka o zaposlenima i njihovim primanjima od javnih preduzeća, ustanova i fondova, koji su dužni da dostave te podatke Odjeljenju.

Registrom će privremeno da upravlja Pododjeljenje za ljudske resurse, koje djeluje pri vladinom Odjeljenju za stručne i administrativne poslove.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime