Biznis Forum: Najavljen dolazak privrednika iz Srbije

Direktor 1. Biznis foruma i glavni koordinator u Vladi Brčko distrikta BiH Damir Bulčević danas je u Ambasadi Srbije u Bosni i Hercegovini prezentovao plan i program Biznis foruma.

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević potvrdio je svoj dolazak rekavši da će uraditi sve što je u njegovoj moći da ovom događaju prisustvuje što više privrednika iz Srbije.

- Reklama -

„Na svjetskom tržištu zajednički nastup i poslovno umrežavanje biznismena iz Brčko distrikta BiH i Srbije sigurno će osnažiti ekonomsku poziciju obje zemlje, a privrednike predstaviti kao ozbiljne partnere“, rekao je Bulčević.

Ranije je program Biznis foruma prezentovan i u Ambasadi Indonezije u Bosni i Hercegovini, a Bulčević je dogovorio učešće ambasadorke Indonezije Amelie Yani, koja je najavila dolazak privrednika iz Indonezije.

Podsjećamo da su u toku prijave za Biznis forum. Sva zainteresovana pravna i fizička lica koje žele učestvovati u radu 1. Biznis foruma Brčko distrikta BiH prijavu mogu izvršiti putem sljedećeg linka: http://econforbd.com/registracija/index.php.

Biznis forum biće održan od 8. do 10. novembra 2017. godine u pet panela, i to na sljedeće teme: lokalni i regionalni razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi u Brčko distriktu BiH.
Tema foruma je „Novi ciklus razvoja Brčko distrikta BiH“. Organizator je Vlada Brčko distrikta BiH uz tehničku organizaciju Udruženja računovođa, forenzičara i revizora Brčko distrikta BiH, a obezbijeđena je podrška i od strane Ekonomskog fakulteta u Brčkom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Biznis forum Brčko distrikta BiH će biti mjesto okupljanja i razmjene mišljenja između predstavnika vlasti, kreatora ekonomskih politika i potencijalnih investitora. Biznis forum će se baviti svim relevantnim pitanjima koja su od značaja za stanje u Brčko distriktu BiH, počevši od makroekonomske politike, sektorske politike, poslovne klime te konkurentnosti bh. privrede i kompanija.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime