spot_img
spot_img

Бивши радници “Избора” морају платити 343.332 КМ судских трошкова

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Прича око бившег привредног гиганта – фабрике обуће Избор поново је једна од главних тема у Брчком.

Бивши радници ове фирме морају платити 343.332,50 КМ судских трошкова. Они су још прије осам година поднијели захтјев суду да се Изборово земљиште додијели радницима, али је оно ипак на крају припало Брчко дистрикту БиХ.

На тај начин 253 радника бившег привредног гиганта нашла су се у новим проблемима. Бивши инжињер у фабрици обуће Избор Шећо Салкић, потврдио је за Фактор како су изгубили спор, те како је он у обавези исплатити 2.306 КМ судских трошкова у року од осам дана, те како ће му, у противном, плијенити имовину.

“Тих 26 дулума земље Избора је било власништво радника. Она је својевремено купљена од наших пара и сасвим нормално би било да се она прода и да се новац подијели радницима који су је крваво платили својим парама. Нажалост, захтјев радника Избора је одбијен, а већина нас не зна како ће платити судске трошкове”, каже Салкић.

Како додаје, предао је молбу за обуставу овог рјешења.

“Моју судбину дијели још 252 радника који морају исплатити судске трошкове. Мени је дошла пресуда да морам платити 2.306 КМ. То је за мене немогућа мисија. Ја не радим, имам 60 година и нисам способан за рад. У инвалидској пензији сам већ 11 година и имам уграђена четири стента. Како да ја са пензијом од 285 КМ платим судске трошкове. Умјесто да се нама исплати одштета, ми сада морамо да платимо износ који већина нема. Ништа нам не преостаје него да се жалимо вишим органима ван Брчко дистрикта. Апелујем на све људе добре воље и политичаре да помогну и спасе животе 253 људи и њихових породица. Ако се не нађе неко рјешење, нико не зна шта ће бити са нама”, упозорио је Салкић.

 

 

 

(faktor.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img