Bivša Velmina samoposluga ponovo u vlasništvu Vlade Brčko distrikta

Prostor nekadašnje Velmine samoposluge i kiosk “Oslobođenje” u centru grada prazni su već duži niz godina. Trenutno njihovi izlozi služe za lijepljenje raznih oglasa i smrtovnica.

Andrea Kovačević, šefica sektora registra u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta kaže za Radio Brčko da je prostor nekadašnje samoposluge, sa svojih 350 kvadratnih metara, jedan od najvećih objekata kojima raspolaže Kancelarija za upravljanje javnom imovinom.

- Reklama -

Kovačević objašnjava da je nakon višegodišnjeg sudskog spora  Kancelarija preuzela taj prostor koji je bio u jako lošem stanju. Tokom prošle godine upućen je prijedlog za izdvajanje sredstava za rekonstrukciju objekta, ali sredstva nisu odobrena, kaže ona.

Ove je godine podnesen zahtjev za izdavanje lokacijskih uslova za saniranje ravnog krova, jer prostor koji budu izdavali, mora biti uslovan, kako bi zakupac navedenog poslovnog prostora odmah mogao raditi. Do potpunog uređenja, kako vanjskog tako i unutrašnjeg prostora, nisu  u mogućnosti upravljati istim, odnosno dati prostor bivše samoposluge u zakup.

Kada je riječ o kiosku u centru grada, takođe je bio u dugotrajnom sudskom postupku, ali je Pravobranilaštvo u januaru mjesecu uputilo dopis Kancelariji za upravljanje javnom imovinom  o okončanju postupka pred Osnovnim sudom i Apelacionim sudom Brčko distrikta u kojem je Kancelariji za upravljanje javnom imovinom  određen  rok za preuzimanje objekata od  NIŠ (novinsko izdavačko štamparstvo) “Oslobođenje” koji ističe za  nekoliko dana. U pitanju je pet do šest  prostora , među kojima je i kiosk u centru grada.

Kovačević je još istakla da se čeka  da predstavnik NIŠ “Oslobođenje” isprazni od stvari navedene prostore kako bi iste Kancelarija preuzela.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime