Biser iz Brčkog za nove niske uspeha Jedinstva - nula49.com
spot_img
spot_img

Biser iz Brčkog za nove niske uspeha Jedinstva

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Anđelija Tadić je „povukla nogu” i čvrsto rešila da bude prva igračica koja je stavila paraf na ugovor sa šampionom, Jedinstvom iz Stare Pazove. Posle samo dva dana još jedan budući biser plavo-belih je zadužila dres.

Nikolina Mićić, 15-godišnjakinja odabrala je dres sa brojem 12, prvaka Srbije i zajedno sa ostalim „vrtićem“ nema sumnje da će da nasledi starije koleginice koje su u ovom trenutku klubu donele pehar Superkupa Srbije, u nedelju, 25. februara boriće se za trofej u Kupu Srbije, a onda i završni pohod – u odbranu šampionskog trona.

Jovo Caković, trener Jedinstva, biranim rečima pričao je o talentovanoj devojci koja dolazi iz regiona, iz BiH.

– Dete je iz Brčkog sa srpskim državljanstvom. Pratili smo je već duži vremenski period. Nikolina je već u Pazovi, ide u školu, papirološki je sve završeno. Kažem, ima državljanstvo, već je igrala za kadetsku ekipu Jedinstva, ozbiljan, ozbiljan talenat – u superlativu će Caković.

Potvrdio je stručnjak šampiona da je neminovno da bude smena generacija, koliko već od naredne sezone.

– To je sistem koji mi negujemo već godinama unazad i to nije novina, rad i stvaranje igračica. Očekujem sledeće godine veliki odliv što se tiče prvog tima, a biće priliva iz Omladinca. To su devojke od 2006. godišta koje sada igraju Superligu. Sledeće će biti još mlađe, tinejdžerke. Generalno, igračice koje imaju dobar fizički potencijal za ozbiljnu odbojku.

Nikolina može da igra na dve pozicije.

– U principu, ona je primač/korektor, što mi kažemo krajnji napadač. Ali dobro, vreme je pred njom, iskristalisaće se, mi smo tu da radimo i usmerimo je. Vredi, dobra je devojka i već se uklopila u sistem.

Rekli ste i održali obećanje, Anđela Kukilo je dobila šansu, odigrala je superligaški meč protiv Omladinca ali i rođene sestre Mie.

– Neko sam ko voli da drži reč. Ona je samo jedna od devojaka koja će sledeće sezone da igra u Jedinstvu i svaka će, čim bude prilike, dobiti šansu – ne krije Jovo Caković.

 

 

(zurnal.rs)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img