spot_img

БИМАЛ најјача компанија у БиХ

Published:

Компанија БИМАЛ другу годину заредом лидер у производњи прехрамбених производа у БиХ.

– Компанија БИМАЛ дд налази се на првом мјесту ранг листе за индустријску грану производња прехрамбених производа у Босни и Херцеговини, резултати су анализе коју су спровеле Пословне новине. На свечаности у оквиру пројекта “100 највећих у БиХ” компанији БИМАЛ додијељена је награда “1. мјесто у индустријској грани производња прехрамбених производа у БиХ по приходу у 2016. години” чиме је БИМАЛ другу годину заредом лидер у категорији производње. Овим је и потврђено да је управо брчанска фабрика за производњу јестивог уља један од стубова привредног развоја Босне и Херцеговине.

“Јасна визија у комбинацији са добро постављеном стратегијом пословања, те људима који задате циљеве спроводе у одличне резултате доноси дугорочан успјех и развој компаније БИМАЛ. Непрестано улагање у унапређење производних погона брчанске фабрике, пођеднако као и залагање за квалитет нашег јестивог уља омогућили су да прехрамбена индустрија Босне и Херцеговине добије домаћи производ који промовише квалитет, развој и раст бх. економије” рекао је замјеник генералног директора компаније БИМАЛ г. Митја Ковачич.

На основу економских показатеља из биланса стања и успјеха БИМАЛ је у 2016. години остварио приход од 194.019.383 КМ, а раст и стабилност у пословању потврђују и подаци да је компанија БИМАЛ у првих шест мјесеци ове године остварила приход од 105 милиона КМ.

Захваљујући капацитетима прераде брчанске фабрике, БИМАЛ данас сарађује са 209 бх. компанија од којих купује робу и услуге и на тај начин индиректно запошљава друге компаније Босне и Херцеговине. Такође, имајући у виду пласирање БИМАЛ-ових уља на инострана тржишта БИМАЛ позитивно утиче на бх. покривеност увоза извозом.

Од 2002. године, од када је чланица СТУДЕН Холдинга, фабрика за производњу јестивог уља БИМАЛ повећала је своје производне капацитете и упетостручила капацитет прераде сјемена уљарица са 26.000 тона годишње на данашњих 120.000 тона прерађеног сјемена. Експанзија пословања компаније БИМАЛ довела је и отварања три компаније у Србији након чега је успостављена и пословна Група БИМАЛ која се бави производњом и трговином уљарицама и житарицама.

 

 

 

 

(rtvbn.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img