spot_img
spot_img

БИМАЛ Група потпуно преузела фабрику јестивог уља БИМАЛ Сунце из Сомбора

spot_img
spot_img

БИМАЛ Група успјешно је завршила поступак потпуног преузимања сомборске фабрике за производњу јестивог уља БИМАЛ Сунце, и на тај начин постала једини власник компаније.

БИМАЛ Група је 2019. године као већински власник стекла непосредну појединачну контролу над сомборском фабриком уља Сунце, а 25.05.2023. је стекла 100% власништво, куповином остатка удјела од мањинског сувласника. Потпуно преузимање фабрике БИМАЛ Сунце је био примарни циљ БИМАЛ Групе још од самог почетка поступка преузимања сомборске фабрике за производњу јестивог уља.

„Циљ наше аквизиције је јачање позиције БИМАЛ Групе на Западном Балкану, те даља консолидација индустрије уља у регији. У протекле три године фабрика БИМАЛ Сунце је технички и технолошки реконструисана, те је производња финалног производа доведена на планирани ниво од 200 тона дневно. У току су даље инвестиције које за циљ имају подизање ефикасности фабрике и производње која је комплементарна фабрици БИМАЛ из Брчког,“ рекао је Илија Студен, предсједник Управе СТУДЕН Групе и генерални директор компаније БИМАЛ. Студен истиче да је укупни инвестициони циклус који је започет 2019. године вриједан преко 35 милиона евра.

БИМАЛ Група ће производњом у двије фабрике, у Брчком и у Сомбору, годишње пласирати више од 250.000 тона полупроизвода и готових производа на домаћа тржишта, као и на своја традиционална извозна тржишта Турске и Блиског истока. Такође, виши производни капацитети значе и чвршћу позицију на тржишту Европске уније, гдје БИМАЛ већ извози своје специјалне производе, као и потпуно остваривање потенцијала извоза на тржиште југоисточне Азије.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img