Bez prava na dječiji doplatak ostala 124 korisnika

Tokom februara i marta ove godine Pododjeljenje za socijalnu zaštitu brčanske Vlade, a u skladu sa Zakonom o dječijoj zaštiti, sproveo je reviziju nad ukupno  3. 489 korisnika prava na dodatak za djecu.

Nataša Stevanović, šef ovog pododjeljenja, istakla je da u ovoj redovnoj obavezujućoj reviziji nije učestvovalo 80 korisnika tako da su zbog toga izgubili pravo na dodatak za djecu, dok je ovo pravo za 16 korisnika prestalo na osnovu povećanja ličnog dohotka, a za 28 korisnika zbog brisanja sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

- Reklama -

Prema njenim riječima, mjesečni iznos dječijeg dodatka po jednom korisniku iznosi 10 posto od prosječne plate ostvarene u Distriktu, tako da on najćešće iznosi oko 80 maraka, dok je uvećani dodatak još 50 posto na taj iznos, odnosno oko 120 maraka.

Stevanović je dodala, da se osim ove redovne revizije početkom godine, sprovodi i revizija vezana za školske potvrde, kada se u septembru i oktobru utvrđuje da li se djeca redovno školuju jer, kako je kazala, sva djeca od 15 godine starosti pa nadalje, a koja se redovno školuju, uz uslove propisane zakonom, ostvaruju pravo na dječiji dodatak.

Na godišnjem nivou, kako je naglasila Stevanović, za pravo na dodatak za djecu izdvaja se skoro 10 miliona maraka.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime