Benzinska i restora: “Brčko Gasu” koncesija za odmaralište na autoputu Banjaluka – Doboj

- Reklama -

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i direktor preduzeća „Brčko Gas” Dušan Bajić potpisali su danas Ugovor o koncesiji za izgradnju, korišćenje i održavanje odmorišta „Brkića voda” sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banjaluka – Doboj.

Obostrano odmorište „Brkića voda” nalazi se na dionici autoputa Prnjavor-Doboj i smješteno je između nadvožnjaka „Brezičani” i nadvožnjaka „Doljani”.

- Reklama -

Ova firma treba da obezbijedi benzinsku stanicu, trgovinu, restoran, parking i slične usluge na odmorištu.

– Prateći uslužni objekti na ovoj lokaciji gradiće se sa obje strane autoputa. Koncesija se dodjeljuje na period od 30 godina od dana zaključenja Ugovora o koncesiji – navode iz Ministarstva saobraćaja i veza.

Minimalna koncesiona naknada sastoji se od jednokratne koncesione naknade za ustupljeno pravo u iznosu od 92.700 KM, te koncesione naknade za korišćenje koncesije koja iznosi 2 odsto od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem koncesione djelatnosti.

Koncesionar je uplatio jednokratnu naknadu u skladu sa zakonom, saopštilo je Ministarstvo.

Podsjećamo, „Brčko gas” je ranije dostavilo samoinicijativnu ponudu za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta na autoputu Banja Luka – Doboj, na lokaciji Brkića voda.

Ministarstvo saobraćaja i veza RS objavilo je javni poziv za dodjelu koncesije. Po osnovu javnog poziva ponudu je dostavio jedan ponuđač i to „Brko gas”. Nakon razmatranja dostavljene ponude o ispunjenosti uslova iz tenderske dokumentacije, ista je upućena u proceduru dodjele koncesije u skladu sa Zakonom o koncesijama.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime