spot_img
spot_img

Бећировић и Ефендић у посјети Брчком: Развој Дистрикта за развој читаве БиХ

spot_img
spot_img

Челници Дистрикта јуче су у Градској вијећници уприличили састанак с чланом Предсједништва Босне и Херцеговине др Денисом Бећировићем и начелником Општине Нови Град Сарајево Семиром Ефендићем.

Том приликом, градоначелник Зијад Нишић је заједно с главним координатором Владе Жељком Антићем, предсједником Скупштине Синишом Милићем и допредсједником Ивом Филиповићем подијелио информације о актуелним дешавањима, нагалашавајући да је помоћ државних институција Брчко дистрикту неопходна за развој, не само Дистрикта, него и БиХ.

„Наши данашњи гости, др Бећировић и госп. Ефендић, су дошли у посјету како би видјели какве су перспективе Дистрикта, какав је његов амбијент и развојна могућност, и ми рачунамо на унутрашње економске, финансијске и политичке интеграције, које могу бити један од подстицаја на путу ка Европској унији. Драго ми је да дијелимо ставове са чланом Предсједништва БиХ, његова помоћ нам је свакако потребна како бисмо имали успјешну заједничну будућност, а госп. Ефендић нам је пренио своја искуства и начин на који води локалну заједницу која већ има атрибуте европских метропола“, изјавио је градоначелник Нишић.

Денис Бећировић казао је да ће његова данашња посјета бити подстицај да се постигне квалитетнија сарадња Брчко дистрикта с државним органима власти БиХ.

„У врло кратком времену, Предсједништво Босне и Херцеговине је одобрило грант за Луку Брчко у износу од 3 милиона евра. То је једна конкретна ствар везана за Дистрикт и данас смо били сагласни да све пројекте који долазе из Брчко дистрикта према државним органима БиХ, посебно према Предсједништву, требамо максимално убрзати“, истакао је др Бећировић.

„Спреман сам да, с једне стране у политичком смислу, на сваки могући начин подржим Брчко дистрикт БиХ у развојним и свим другим пројектима, а с друге стране, као начелник Општине Нови Град Сарајево која има највећи број становника, да своје десетогодишње искуство управљања једном таквом заједницом и бројним развојним пројектима ставим на располагање, као и сваки вид помоћи, јер је Брчко дистрикт БиХ средина која има жељу и намјеру да се развија у свим областма живота“, изјавио је начелник Ефендић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img