spot_img
spot_img

“Беба више” снимили филм: Прича о мушком стерилитету

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Овогодишњу недељу (не)плодности активисти организације „Беба више“ из Брчког обиљежавају промоцијом кратког филма о мушком стерилитету.

„Идеју смо добили на овогодишњем ESHRE конгресу који је одржан у Бечу, када смо и постали равноправни чланови европске кровне организације „Fertility Europe“. Једноставно, о проблему неплодности говоре само жене, иако овај проблем подједнако погађа мушкарце и жене. Циљ је био да мушкарци, испричају како се они носе са овим све чешћим проблемом као и да скренемо пажњу јавности на проблем неплодности са којим се сусреће сваки шести пар у нашој земљи али и у цијелој Европи“, истакао је Жељко Лазаревић, предсједник удружења „Беба више“.

На рад својих колега, поносна је и Милијана Симић, коодинатор „Беба више“ и њихов представник у организацији Fertility Europe“.

„Пројекат су подржали наши европски партнери из организације „Fertility Europe“. Лично сматрам да ћемо овим видеом потакнути многе мушкарце који се суочавају са неплодношћу а не могу говорити о томе, или не желе да се лијече. Током реализације овог пројекта позвали смо најмање 20 мушкараца за које знамо да имају проблем али је одговор од свих био скоро исти; Не бих ја о томе јавно. Најхрабрији су ипак стали пред камеру и ја им честитам на томе, те истичем посебну захвалност дугогодишњем телевизијском сниматељу Срђану Ракити, који је као и безброј пута до сада, био уз нас.“, закључила је Симић.

Овогодишња Недеља (не)плодности обиљежава се од 04. – 10. 11. под слоганом: Причај о плодности #talkfertility

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img