Bartula ponovo u Brčkom

U brčanskoj Gradskoj galeriji sinoć je otvorena samostalna izložba Dragana Bartule, jednog od najuglednih umjetnika u regonu.

Dragan Bartula je rođen 1959. godine u Sokolcu. Osnivač je galerije “Mina Karadžić” u Loznici, gdje trenutno živi i radi. Član je udruženja likovnih umjetnka Srbije (ULUS) i udruženja likovnih stvaralaca Šapca (ULSŠ).

Od 1985. godine, samostalno je izlagao 34 puta, imao oko 150 grupnih žiriranih izložbi i učestvovao na preko pedeset umjetničkih kolonija u zemlji i inostranstvu. Više puta je nagrađivan za svoj umetnički rad.

Bartula je ovom prilikom naglasio da mu je izuzetna čast što je ponovo u Brčkom, te što je ovdašnjim ljubiteljima umjetnosti omogućeno da vide 54 djela iz opusa “Čuvari koplja”, ali i jedna nesvakidašnja stvar – da imaju uvid u njegove lične dnevnike, koji su kroz ideju i skicu prethodili stvaranju svake od izloženih slika.

O značaju samog autora i njegovom djelu govorili su kustosica galerije Sonja Đurović i Dušan Milovanović, istoričar umjetnosti iz Beograda, a svojim nastupom izložbu su upotpunili i učenici brčanske Muzičke škole.

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime