spot_img

Бањалучанима признања на Брчко Хандбал купу

Published:

Млади рукометаши омладинског рукометног клуба „БЛ“ побједници су 1. међународног турнира за млађе категорије „Брчко Хандбал куп“ који је данас уз учешће седам екипа из Хрватске и БиХ одржан у граду на Сави.

Срђан Блажић, посланик у Скупштини Брчко дистрикта БиХ, је отворио ову светковину рукомета на којој су учествовали млади рукометаши из Жупање, Бијељине, Микановаца, Бања Луке, Градачца, Грачанице и Брчког.

У категорији играча рођених 2008/2009 бањалучани су у финалу били бољи од рукометаша РК „Иван“ из Микановаца. Треће мјесто припало је екипи РК „Бијељина“.

За најбољег играча у овој категорији проглашен је Михајло Зец, рукометаш ОРК „БЛ“, најбољи стријелац је Патрик Пушкарић члан екипе ИВАН из Микановаца, док је за најбољег голмана изабран Филип Игњатић из ОРК „БЛ“.

И у категорији играча рођених 2010/2011 године прво мјесто освојили су рукометаши ОРК „БЛ“ који су у финалу били бољи од вршњака из РК „Бијељина“. Треће мјесто припало је домаћим рукометашима, екипи ОРК „Перихел“ Брчко.

Најбољи играч у овој категорији је Борис Игњатић члан ОРК „БЛ“, његов клупски друг Иван Шаиновић изабран је за најбољег голамана, док је титулу најбољег стријелца понио Ђорђе Стојановић, члан ОРК „Перихел“ Брчко.

Побједничким екипама у обје категорије као и најбољим појединцима овог једнодневног рукометног надметања додијељене су медаље и пехари.

Организацијом 1. међународног „Брчко хандбал купа“ успјешно је руководио др Предраг Глухаковић, предсједник Оргабизационог одбора, а турнир је затворио Жељко Новаковић, члан Управе ОРК „Перихел“ Брчко захваливши се гостима који су се одазвали на ово рукометно друговање, најављујући ново дружење 2024., уз жељу да турнир окупи више екипа.

Овај, по оцјенама свих учесника, одлично реализовани турнир за младе рукометаше уз помоћ привредника и појединаца из Брчког, те Владе и Скупштине дистрикта Брчко, организовали су рукометни ентузијасти окупљени око омладинског рукометног клуба „ПЕРИХЕЛ“.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img