spot_img
spot_img

Бањалучани отварају Сусрете позоришта у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

“Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња” Народног позоришта Републике Српске отвориће вечерас у Брчком 36. Сусрете позоришта БиХ на којима ће у такмичарском дијелу бити одиграно 8 представа из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске.

У “Представи Хамлета у селу Мрдуша Доња”, аутора Иве Брешана и у режији Николе Пејаковића, играју Жељко Еркић, Жељко Стјепановић, Лјубиша Савановић, Александар Стојковић, Владимир Ђорђевић, Слађана Зрнић, Наташа Перић и Данило Керкез.

Друге вечери фестивала наступиће Театар “Сартр” из Сарајева са представом “Мајка или све лутке иду у рај”, аутора Неџма Чизме и у режији Дубравке Зрнчић-Куленовић.

Народно позориште из Тузле представиће се треће фестивалске вечери у суботу, 23. новембра, са представом “Пијана ноћ 1918”, рађене према текстовима Мирослава Крлеже, Ива и Тене Стивичић, док је режију радио Градимир Гојер.

“Пинк мун” представа је са којом наступа Босанско народно позориште из Зенице четврте вечери, рађена према тексту Дарија Беванде и у режији Саше Пешевског.

Пете вечери Сусрета, у понедјељак, 25. новембра, наступа загребачко Градско драмско позориште “Гавела” са представом “Киклоп” чији текст је радио Ранко Маринковић, а режију Саша Аночић.

Представом “Козоцид”, рађене према тексту и у режији Виде Огњеновић, шесте вечери представиће се Градско позориште из Подгорице.

Претпосљедне такмичарске вечери у сриједу, 27. новембра, наступиће Камерни театар 55 из Сарајева са представом “Сјећаш ли се Доли Бел”, рађене према тексту Абдулаха Сидрана, а у режији Кокана Младеновића.

У четвртак, 28. новембра, такмичарски дио затвориће представа београдског Атељеа 212 “Петријин венац”, чији текст је радио Драгослав Михаиловић, а режију Бобан Скерлић.

Осим такмичарског дијела, приређен је и богат пратећи програм у оквиру којег ће бити организоване представе за дјецу, књижевне вечери и сусрети са глумцима и драмским писцима.

Сусрети позоришта у Брчком трајаће до петка, 29. новембра, када ће бити проглашени побједници, а чему ће претходити ревијални дио Сусрета у којем ће наступити Сатирично позориште “Керемпух” и Позориште “Морузгва” из Загреба са заједничком представом “Кабарет преко везе”, аутора и редитеља Ивана Леа Леме.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img