Atletičari iz Kenije i Bjelorusije pobjednici 22. Vidovdanske trke

Kenijac Mozes Kibet pobjednik je 22. Vidovdanske trke u Brčkom, dok je u ženskoj konkurenciji prva do cilja stigla Kadđerini Karnejenko iz Bjelorusije.

U trci na 10 kilometara nastupili su takmičari iz 15 zemalja, a drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojili su Ezra Kering iz Kenije i Nikola Soare iz Rumunije.

- Reklama -

Kibet, koji je trku istrčao za 28 minuta i 35 sekundi, zahvalio je organizatorima na dobro organizovanoj manifestaciji.

“Veoma sam umoran i smatram da bi rezultat mogao biti i bolji, ali bez obzira na sve želim da se zahvalim na dobroj organizaciji trke”, rekao je Kibet.

Karnejenko, koja je 10 kilometara istrčala za 33 minute i 42 sekunde, kaže da je zadovoljna ostvarenim rezultatom i oduševljena dočekom i divnom atmosferom, kao i velikom podrškom publike.

Ona je najavila da će se, ukoliko joj to prilike dozvole, sigurno vratiti u Brčko.

Drugo i treće mjesto u ženskoj konkurenciji pripalo je Demise Gadise Mul iz Etiopije i Lilian Gelaget iz Kenije.

Nagrade su pobjednicima uručili gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Medalju prvaka iz BiH u trčanju na 10 kilometara u konkurenciji seniora ponio je Srđan Samardžić, drugo mjesto pripalo je Zaimu Sumanu, a treće Davoru Vidoviću, a u ženskoj konkurenciji prva je bila Jelena Kosić, druga Evelina Marić, a treća Amela Trozić.

Direktor Vidovdanske trke Borislav Đurđević je naglasio da je ova trka, pored toga što je veoma priznata od Svjetske atletske federacije, ovogodišnjom organizacijom podignuta na još viši nivo, što dokazuju i brojni učesnici koji dolaze iz svih zemalja svijeta.

 

 

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime