spot_img

Atletičari iz Etiopije pobjednici 21. Vidovdanske trke u Brčkom

Published:

Lančo Tesvaje Anbeso iz Etiopije istrčao je 10 kilometara za 29 minuta i 23 sekunde i time osvojio prvo mesto na 21.Vidovdanskoj trci u Brčkom.

– Nisam zadovoljan vremenom, ali pobeda je pobeda – izjavio je Anbeso.

Drugo mesto osvojio je Terara Turiso iz Kenije, a na trećem mestu je Ahmet Al Mazuri iz Italije.

U konkurenciji ženskih atletičarki najbolja je bila Belameis Čegae takođe iz Etiopije, koja je 10 kilometara istrčala za 34 minuta i 50 sekundi.

– Nije moglo bolje s obzirom na veoma toplo vreme. Zadovoljna sam plasmanom, ali ne i vremenom koje sam postigla – rekla je Čegae.

Drugo mesto pripalo je Leonidi Mopaso iz Kenije, a treće Torenu Čemataši iz Ugande.

– Ne zadovoljan, već prezadovoljan na temperaturi od 33 stepena Celzijusa na startu i 32 u cilju i sa rezultatom ispod 30 minuta u muškoj i nešto više od toga u ženskoj konkurenciji je nešto što je zaista sjajno – rekao je Boro Đurđević, direktor Vidovdanske trke.

Pobednicima Vidovdanske trke medalje su uručili gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i savetnik predsednika Republike Srpske Cvijeta Tanasić.

Medalju prvaka iz BiH u trčanju na 10 kilometara na cesti u konkurenciji seniora poneo je Srđan Samardžić iz Atletskog kluba Banjaluka.

Božidar Vujić iz Istočnog Sarajeva bio je drugi, a Slaviša Bunić, takođe iz Istočnog Sarajeva treći.

Najbolja atletičarka seniorka bila je Jelena Vasiljević iz Atletskog kluba „Akademac“ iz Bijeljine dok se na drugo mesto plasirala Draženka Gavrić iz AK „Glasinac“ Sokolac. U konkurenciji juniora najbrži je bio Nikola Petrović iz Atletskog kluba Prnjavor.

(blic.rs)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img