spot_img

Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu Goranu Ristiću

Published:

- Advertisement -

Presudom Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine od 08.07.2016. godine, optuženi Goran Ristić, oglašen je krivim da je radnjama bliže opisanim u izreci  presude počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 163. stav 2. tačka 1. u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH za koje je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 (četrnaest) godina.

Istom presudom određeno je da će se optuženom u izrečenu kaznu zatvora uračunati vrijeme provedeno u pritvoru od 23. maja 2015. godine od 20,00 časova pa nadalje.

Protiv navedene presude žalbu su u zakonskom roku izjavili branioci optuženog Gorana Ristić i Tužilaštvo Brčko distrikta BiH.

Apelacioni sud Brčko distrikta BiH, dana 10.03.2017. godine, održao je javnu sjednicu krivičnog vijeća i donio rješenje kojim je uvažio žalbu branilaca optuženog Gorana Ristić, ukinuo presudu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH od 08.07.2016. godine zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Apelacioni sud Brčko distrikta BiH donio je posebno rješenje kojim je optuženom Goranu Ristić produžio pritvor koji može trajati najduže 2 (dva) mjeseca računajući od dana 10.03.2017. godine, kao dana donošenja rješenja.

Portparol Pravosudne komisije
Brčko distrikta BiH
Jelena Lakić
(nula49.com)
spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img