spot_img
spot_img

Apelacioni sud: Smjena Miodraga Todorovića bila nezakonita

spot_img
spot_img

Apelacioni sud Brčko distrikta BiH je dana 23.05.2023. godine potvrdio presudu Osnovnog sud Brčko distrikta BiH kojom je kao nezakonita poništena Odluka Upravnog odbora Fonda zdravstvenog osiguranja o smjeni direktora Fonda Miodraga Todorovića, te je Fondu naloženo da Miodraga Todorovića vrati na radno mjesto direktora, kao i da mu na ime naknade štete isplati plate za period od dana nezakonite smjene pa do povratka na posao, piše Times.ba.

Iz Zajedničke advokatske kancelarije „Milićević Darko & Fazlić Mirza“ iz Brčkog, koja je u ovom postupku zastupala Miodraga Todorovića, potvrđeno je da su zaprimili presudu Apelacionog suda Brčko distrikta BiH kojom je pravosnažno presuđeno u korist bivšeg-sadašnjeg direktora Fonda.

Osim što su sudovi u Brčko distriktu utvrdili da je smjena Miodraga Todorovića bila nezakonita, takvim postupanjem upravnog odbora Fonda nastupila je značajna materijalna šteta za Fond, koja bi u konačnom mogla iznositi i do 100.000 KM, a koju će u konačnici snositi poreski obveznici Brčko distrikta.

 

 

 

 

(times.ba)

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img