spot_img
spot_img

Апел после пуцњаве: Камере и расвјета нужни за сигурност дјеце

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У свјетлу недавне пуцњаве у насељу Илићка, али и генералног стања на дјечијим игралиштима широм Брчког, данас су апел надлежнима упутили из МЗ Илићка.

Узевши у обзир генерално стање са дјечијим игралиштима, парковима и мобилијарима, те нарочито недавну пуцњаву у насељу Илићка, апелујемо на надлежне да у најскоријем року обезбиједе расвјету и видео надзор у дијелу насеља у близини школе и парку, кажу из ове мјесне заједнице.

Наводе како школу у насељу Илићка похађа преко 500 дјеце, а шумски парк свакодневно је мјесто за опуштање бројним нашим суграђанима.

“У парку је у току постављање новог мобилијара – дјечијег игралишта какво наше насеље заслужује, али је, на жалост, питање колико ће опстати у оваквим условима”, каже предсједник МЗ Илићка, Дамјан Дунџић.

Он оцјењује како видео надзор, како парка, тако и околних улица, те ефикаснија расвјета овог подручја није луксуз, већ насушна потреба свих грађана Брчког.

“Исто важи и за терене код зграде МЗ, који су непокривени видео надзором, на жалост остављени на милост и немилост вандала”, додаје Дунџић.

“Све ово, наравно, не односи се само на нашу Илићку, већ и на сва игралишта на којима најмлађи проводе вријеме, те Градски парк, али и бројна друга јавна мјеста у нашем граду”, закључује Дунџић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img