“Anđeli” Krepšić uričili 600 komada pelena za dječaka sa posebnim potrebama

Članovi Udruženja žena “Anđeli” iz Krepšića su, u nastavku velike humanitarne akcije “Čep za hendikep”, posjetili petnaestogodišnjeg dječaka sa posebnim potrebama Dragana Vignjevića iz Brčkog i uručili mu 600 komada pelena.

Zorica Pedić se, u ime ovog udruženja, ponovo, zahvalila svima onima koji svakodnevno sakupljaju čepove i poručila im da ne odustaju od akcija jer ona nema “rok trajanja”.

- Reklama -

“Problemi se svakodnevno pojavljuju, nastaju i nestaju. Međutim, uglavnom više nastaju nego što prestaju. Zbog toga je ova naša akcija trajnog karaktera. Ljudima je uvijek potrebna pomoć i mi želimo da im, zajedničkim snagama, pružimo podršku i pomognemo. Koliko god prikupljanje čepova djelovalo kao sitnica i lagan posao, budite svjesni da svakog dana napravite jedno veliko djelo od kojeg koristi imaju osobe sa invaliditetom”, rekla je Pedić za Radio Brčko.

Akcija “Čep za hendikep” podrazumijeva prikupljanje svih vrsta plastičnih čepova koji se recikliraju kao tvrda plastika, a sve u cilju da se, novcem prikupljenim reciklažom, obezbijedi nabavka pomagala koja osobama uskraćenim za slobodno i nesmetano kretanje u velikoj mjeri olakšavaju život.

“Anđeli” iz Krepšića su, ovu akciju, započeli prije dvije godine, a od prodaje čepova koje su prikupili građani Brčko distrikta, do sada je nabavljeno nekoliko hiljada komada pelena za oko desetoro djece sa posebnim potrebama.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime