spot_img
spot_img

Амерички амбасадор у Брчком: “Напредак постоји, треба прећи са ријечи на дјела”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Током посјете Брчко дистрикту амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон и Супервизор за Брчко дистрикт Мајкл Скенлан састали су се данас са представницима извршне и законодавне власти и обишли „Луку Брчко“.

Амбасадор Нелсон рекао је медијима да су са представницима власти Дистрикт разговарли о корацима које требају предузети како би омогућили напредак Брчко дистрикта који има велики потенцијал за успјех али су многи пројекти блокирни.

– Говорили смо о неоходности давања одобрења за отпочињање кључних инфраструктурних пројеката и радује ме што је одобрен кредит Европске банке за обнову и развој за модернизацију Луке. Разговарали смо о важности поправке моста. Честитао сам им на увођењу фискализације, а разговарали смо и о усвајању закона о буџету, јавним окупљањима и удружењима – рекао је амбасадор Нелсон.

Истакао је да постоје добре назнаке напретка и могућности постизања договора али да сада треба видјети прелазак са ријечи на дјела.

Супервизор за Брчко Мајкл Скенлан рекао је да посјета амбасадора САД у БиХ, амбасадора Италије прошле седмице као и посјете које слиједе говоре о промјенама које се дешавају у Брчком а које омогућавају одлуке које су власти почеле да доносе.

– То су само први кораци. На засједању Скупштине 27. новембра видјећемо сљедеће кораке. На тој сједници имаће прилику да усвоје нови закон о буџету, одобре потписивање меморандума о разумијевању са Студен холдингом који ће ојачати пословну заједницу у Брчком као и прилику да усвоје ребаланс буџета – рекао је Скенлан. Додао је да право питање није да ли Брчко дистрикт може постићи бољу будућност него шта треба да се уради како би се то постигло.

– Уколико ураде све што треба да ураде онда ћемо већ овог прољећа видјети почетак радова у Луци, на мосту и унутар пословне заједнице – истакао је Скенлан.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img