Ambasadorka Švajcarske sa gradonačelnikom o zajedničkim projektima

Ambasadorka Švajcarske u BiH, Njena ekselencija Andrea Rauber Saher, boravila je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Brčko distriktu BiH gdje se sastala sa gradonačelnikom Sinišom Milićem. Teme razgovora prvenstveno su bile zajednički projekti i nastavak dosadašnje uspješne saradnje.

Riječ je o sutrašnjoj prezentaciji švajcarskog filma „Božanski poredak“ koji će ambasadorka predstaviti publici u Brčkom povodom obilježavanja 70. godišnjice Opšte deklaracije o ljudskim pravima, a nakon projekcije biće organizovana panel diskusija o pravima žena u Bosni i Hercegovini, sa fokusom na učešće žena u politici, ekonomiji i javnom životu, na kojoj se očekuje učešće predstavnika Vlade i gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

“Razgovarali smo i o uspješnom zajedničkom projektu “Podrška mjesnim zajednicama” te otvaranju nove zgrade Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH koje je zakazano za petak, a koje je realizovano uz podršku Vlade Švajcarske i ja se NJ. e. zahvaljujem na tome”, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Ambasadorka Švajcarske u BiH NJ. e. Andrea Rauber Saher naglasila je da Ambasada sa Distriktom sarađuje dugi niz godina.

“Veoma se radujem što će prekosutra biti otvorena nova zgrada Zavoda za zapošljavanje i nadam se da će mnogi građani Brčkog naći zaposlenje. Razgovarala sam danas sa gradonačelnikom i o važnosti privlačenja što više stranih investicija te smo ovom prilikom naglasili važnost pravne države i uključivanje dijaspore”, zaključila je ambasadorka Rauber Saher.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime