spot_img
spot_img

Амбасадорка Швајцарске са градоначелником о заједничким пројектима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Амбасадорка Швајцарске у БиХ, Њена екселенција Андреа Раубер Сахер, боравила је данас у првој званичној посјети Брчко дистрикту БиХ гдје се састала са градоначелником Синишом Милићем. Теме разговора првенствено су биле заједнички пројекти и наставак досадашње успјешне сарадње.

Ријеч је о сутрашњој презентацији швајцарског филма „Божански поредак“ који ће амбасадорка представити публици у Брчком поводом обиљежавања 70. годишњице Опште декларације о људским правима, а након пројекције биће организована панел дискусија о правима жена у Босни и Херцеговини, са фокусом на учешће жена у политици, економији и јавном животу, на којој се очекује учешће представника Владе и градоначелника Брчко дистрикта БиХ.

“Разговарали смо и о успјешном заједничком пројекту “Подршка мјесним заједницама” те отварању нове зграде Завода за запошљавање Брчко дистрикта БиХ које је заказано за петак, а које је реализовано уз подршку Владе Швајцарске и ја се Њ. е. захваљујем на томе”, рекао је градоначелник Синиша Милић.

Амбасадорка Швајцарске у БиХ Њ. е. Андреа Раубер Сахер нагласила је да Амбасада са Дистриктом сарађује дуги низ година.

“Веома се радујем што ће прекосутра бити отворена нова зграда Завода за запошљавање и надам се да ће многи грађани Брчког наћи запослење. Разговарала сам данас са градоначелником и о важности привлачења што више страних инвестиција те смо овом приликом нагласили важност правне државе и укључивање дијаспоре”, закључила је амбасадорка Раубер Сахер.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img