Ambasadorka Indonezije u posjeti Brčko distriktu

U službenoj posjeti Brčko distriktu BiH danas je boravila NJ. e. ambasadorka Indonezije u Bosni i Hercegovini Amelija Ahmad Jani zajedno sa grupom privrednika iz Indonezije.

U Gradskoj vijećnici sastala se sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i direktorom Biznis foruma Brčko distrikta BiH Damirom Bulčevićem.

Ovim susretom nastavljena je saradnja koja je ranije započeta na brčanskom Biznis forumu, a razgovarano je o daljim koracima za njeno unapređenje u oblastima privrede, kulture, turizma, obrazovanja i ekonomskih odnosa.

„Današnja posjeta je rezultat prvog Biznis foruma koja jasno ukazuje, pored poboljšanog biznis netvortinga, da smo u svijetu uspjeli prikazati Brčko distrikt BiH kao kvalitetnu poslovnu sredinu. Već su ostvareni kontakti između brčanske poslovne zajednice i privrednika iz Indonezije“, naglasio je direktor Biznis foruma Damir Bulčević.

Ambasadorka Indonezije izrazila je želju da se ovaj vid saradnje i konkretizuje bratimljenjem Brčkog i grada Magelanga u Indoneziji, čime bi i institucionalno bili realizovani zaključci današnjeg sastanka.

Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici delegacija iz Indonezije posjetiće Javno preduzeće „Luka Brčko“ i Fabriku za proizvodnju jestivog ulja „Bimal“.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime