spot_img
spot_img

Амбасадорка Француске у БиХ посјетила дистрикт Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У наступној посјети дистрикту Брчко данас је боравила новоименована француска амбасадорка у БиХ Кристин Тоудик која се у Градској вијећници, заједно са супервизором за Брчко Мајклом Скенланом, састала са званичницима дистрикта Брчко.

Састанку су присуствовали Есед Кадрић, градоначелник Брчко дистрикта БиХ, Анто Домић, замјеник градоначелника, Синиша Милић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ и Иво Филиповић, замјеник предсједника Скупштине.

Представници извршне и законодавне власти дистрикта Брчко упознали су њ.е. амбасадорку Тоудик са специфичностима Брчког као локане заједнице и вриједностима које се његују на овом мултиетничком подручју.

Представљени су и значајни пројекти на којима ће бити акценат актуелне власти у Брчком попут изградње моста на ријеци Сави, квалитетног управљања отпадом, система за пречишћавање отпадних вода те велики пројекат реконструкције „Луке Брчко“ и пловности ријеке Саве.

Амбасадорка Тоудик је изразила задовољство добродошлицом у Брчко и истакла да је, након Сарајева, Брчко први град који је посјетила. Она је изразила спремност за сарадњу са Брчко дистриктом у смислу пројеката и нових инвестиција те сарадње у области културе и образовања.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img