spot_img
spot_img

Амбасадор Румуније посјетио Привредну комору Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Амбасадор Румуније у БиХ Антон Пакурету посјетио је Привредну комору Брчко дистрикта гдје је одржао састанак са руководством Коморе.

Са амбасадором Пакуретуом састали су се предсједник Привредне коморе Санела Хаџајлић, предсједник Управног одбора Александар Вујичић и предсједник Надзорног одбора Дамир Панчић.

Пакурету је нагласио да је веома значајна билатерална сарадња и директан контакт Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ са Привредном комором Румуније. Амбасадор је упознат са радом брчанске коморе и поручио је да нема препреке у сарадњи Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ и Румуније.

У разговору са представницима локалне Привредне коморе амабасадор је објаснио да у Румунији постоји Привредна комора Румуније са сједиштем у Букурешту која је повезана са осталим коморама, са око 40 њих, које су распоређене по дистриктима у Румунији.

На састанцима које је амбасадор одржао са Привредним коморама Републике Српске и Федерације БиХ везано за гране привреде које би биле у заједничком интересу комора наведене су: транспорт, авијација, пољопривреда, винарство и туризам.

Као полазну тачку сарадње, предсједница Привредне коморе Брчког предложила је да се направи листа компанија које су заинтересоване за сарадњу, посебно за Б2Б тип сарадње и да су пољопривреда, производња сирових материјала, уља, шећера, туризам, металска и дрвна индустрија и производња намјештаја главни сегмент привреде у Брчко дистрикту БиХ.

Амбасадор је изјавио да ће листу са профилима компанија из Брчко дистрикта БиХ које су заинтересоване за сарадњу, преко аташеа за трговину са сједиштем у Београду, дистрибуирати у све привредне коморе у Румунији са циљем дијељења пословних информација.

Амбасадор Румуније је изјавио и да је импресиониран Луком у Брчко дистрикту БиХ, краном и приступном пругом који су фази реконструкције и да би била штета да се потенцијал географског положаја Брчког не искористи. Уједно, истакао је важност пласирања конкретних билатералних пројеката.

У разговору је закључено да ће тренутна криза достићи свој врхунац у наредном периоду, те да ће извори енергије бити значајна потешкоћа у развоју привреде. На крају састанка, са поруком „Let's do business“ амбасадор је рекао да је Румунија огромно тржиште које треба да се искористи.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img