spot_img
spot_img

Ambasador Kraljevine Švedske boravio u posjeti gradonačelniku

spot_img
spot_img

Ambasador Kraljevine Švedske Anders Hagelberg, u okviru svoje prve zvanične posjete Brčko distriktu BiH, sastao se u Gradskoj vijećnici sa gradonačelnikom Sinišom Milićem, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj i političkoj situaciji kao i izazovima sa kojima se distrikt Brčko suočava.

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da je prilikom konstruktivnog razgovora ambasador Hagelberg izrazio podršku i pomoć za unapređenje ukupnog privrednog ambijenta u našem gradu te da se interesovao za funkcionisanje različitih oblasti poput privrede, poljoprivrede, zaštite okoline i obrazovanja.

Ambasador Anders Hagelberg pozdravio je napore predstavnika vlasti Brčko distrikta u njihovim nastojanjima da i dalje razvijaju multietničku zajednicu u kojoj žive.

“Švedska je veoma aktivna i kroz učešće u mnogim razvojnim projektima na prostoru BiH izdvaja godišnje 30 miliona KM za razvojne projekte. Zaštita okoline prioritet je naše Vlade te je projekat poput prečišćavanja otpadnih voda, koji je i u interesu distrikta, izuzetno zanimljiv”, istakao je ambasador Hagelberg.

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img