Ambasador Kine u službenoj posjeti gradonačelniku Miliću

- Reklama -

U službenoj posjeti gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću danas je boravio ambasador Narodne Republike Kine u BiH NJ.e. Ji Ping.

Milić i Ping ovom prilikom su razmijenili mišljenja o mogućnostima za konkretniju saradnju. Razgovarano je o infrastrukturnim projektima koje distrikt Brčko planira da realizuje, a ambasador Ping je izrazio interesovanje za saradnju sa distriktom, kako u ovoj oblasti, tako i u oblasti energetike, transporta, poljoprivrede te telekomunikacija.

- Reklama -

Na sastanku je istaknuto da polovina od ukupnog broja kineskih trgovaca u BiH radi upravo na području distrikta Brčko, te da je ova lokalna zajednica otvorena sredina u kojoj oni ostvaruju svoj ekonomski interes ali i žive i obrazuju se. Kineski ambasador, koji je nakon posjete gradonačelniku posjetio i kineske trgovce u Brčkom, istakao je da su, prema ranijim razgovorima, oni zadovoljni odnosom sa lokalnim vlastima i građanima te da upravo u distriktu imaju dobar ambijent za poslovanje.

Razgovarano je i o kulturnoj razmjeni te napomenuto da su ove godine u Brčkom održani dani kineske kulture gdje je predstavljena tradicija ove zemlje. Gradonačelnik Siniša Milić rekao je da Brčko kao lokalna zajednica izuzetno poštuje kineski narod i kinesku državu i zahvalio ambasadoru Jingu na posjeti te ga pozvao na Biznis forum Brčko distrikta BiH koji će biti održan u oktobru.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime