spot_img
spot_img

Амбасадор Бугарске у посјети Дистрикту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић данас је, заједно са замјеником градоначелника Антом Домићем и координатором Брчко дистрикта БиХ при Савјету министара БиХ Мирославом Гаврићем, одржао састанак са амбасадором Бугарске у БиХ Њ.Е. Валеријем Ивановим Јотовим. Ово је Јотова прва посјета Брчко дистрикту БиХ након што је ступио на дужност амбасадора.

Како је изјавио градоначелник Кадрић, током састанка са амбасадором разговарало се о различитим темама и могућностима сарадње Владе Дистрикта и Амбасаде Бугарске, те ће прва сарадња бити из области културе организовањем једне умјетничке поставке у просторијама Галерије.

„Ми у Брчком смо уистину веома задовољни када постоји интересовање представника Међународне заједнице, представника амбасада и нама пријатељских земаља гдје можемо презентовати све позитивне процесе који се овдје одвијају и исказати жељу за сарадњом и подршком у будућим активностима. Искористили смо прилику да амбасадора Yотова упознамо о свиим важним активностима које Влада Дистрикта тренутно проводи, о нашој сарадњи са међународним финансијским институцијама у рјешавању неких капиталних и инфраструктурних пројеката на подручју Дистрикта, на успостави економских зона и генерално, на једном јасном политичком усмјерењу и перспективи Брчко дистрикта БиХ као политичке заједнице чији грађани заслужују један бољи стандард живота и статус на овом дијелу Балкана“ изјавио је Кадрић.

Амбасадор Јотов захвалио се на позиву и пријему, исказавши задовољство о постигнутим договорима за будућу сарадњу Брчко дистрикта БиХ и његове земље.

„Наши народи имају дубоке хисторијске везе и наша блискост се огледа кроз сличну културу, гастрономију, заједничком тежњом за толеранцијом и суживотом. Европска унија је највећи свјетски донатор развојне помоћи, а Бугарска као чланица ЕУ има посебан програм развојне помоћи финансирањем пројекта у земљама Западног Балкана који су за нас приоритетни и инклузивни у БиХ. Добили смо врло добар приједлог за пројекат на подручју Дистрикта, у основној школи у Брезовом Пољу, којим је предвиђења изградња и опремање спортског терена за ученике узраста 6 до 15 година, прилагођено и за особе са посебним потребама за спорт и физичку културу“ казао је амбасадор.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img