Amazonke spremne za start Premijer lige BiH za rukometašice

- Reklama -

U subotu, 21. septembra startuje takmičenje Premijer lige BiH 2019/2020 za rukometašice.

Brčanske AMAZONKE će na startu prvenstva, na gostujućem terenu, odmjeriti snage protiv povratnika u najviši rang BiH rukometa ŽRK Boraca iz Banja Luke već u nedelju, 22. septembra.

- Reklama -

Susret se igra u 18:30 časova.

Valja podsjetiti da je ekipa RK Jedinstvo Brčko prošlu sezonu okončala na sedmoj poziciji premijerligaške ljestvice i mnogim ekipama je bila noćna mora u durgom dijelu prethodne sezone.

Zbog toga i ove godine očekujemo odlične partije Amazonki, iz ovog kluba publiku pozivaju da daju maksimalnu podršku djevojkama na domaćem parketu jer one to zaista zaslužuju.

U odnosu na prošlu sezonu u ekipi nema nikakvih promjena.

Ekipu će da čine: Dunja Brankovan, Milica Đurić, Monika Svrdlan, Jelena Lukić, Samra Rendić, Irena Pajić, Ajla Alikadić, Marijana Sorak, Katarina Petrović, Ivana Nedić, Gordana Erić, Jovana Pekić i kapiten Sanja Katić, dok se očekuje priključenje ekipi i najmlađe amazonke, Dunje Angelov.

Treneri: Saša Radovanović i Sanja Katić.
Fizioterapeut: Pavle Lakić.
Službene osobe: Zoran Milunović i Mario Mendeš.

Ovom prilikom brčanskim Amazonkama želimo puno pobjeda u ovoj sezoni, a ljubitelje rukometa pozivamo da kao i prošle godine budu osmi igrač Amazonki na parketu i da uživaju u pobjedama RK Jedinstva Brčko.

Jer sa njima ženski rukomet zaista živi u Brčkom.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime