Amazonkama nova tri boda sa gostovanja

U okviru sedmog kola Premijer lige 2019/2020 za rukometašice, brčanske Amazonke gostovale su u subotu u Dubici.

Od samog starta utakmice ŽRK Jedinstvo Brčko nagovijestilo je novu pobjedu. Ekipa ŽRK Dubice je jedino vođstvo od 1:0 i 2:1 imala na startu utakmice, a onda su Amazonke krenule sa svojom igrom, te serijom golova od 5:0 dolaze do rezultata od šest golova prednosti – 4:10. Do poluvremena, mlada i borbena ekipa domaćina rezultat smanjuje na 11:14.

Na otvaranju drugog poluvremena Amazonke prave seriju od 2:0, te do kraja utakmice uspjevaju da održe 5 golova prednosti, i ovu prednost uspjevaju da sačuvaju do kraja utakmice i sa konačnim rezultatom 22:27 donose u grad na desnoj obali Save nova tri boda koja ih zadržavaju na petom mjestu tabele ove sezone.

Treba još napomenuti da je prva pivotkinja ŽRK Jedinstva Irena Pajić i dalje povrijeđena, te ne može svojom igrom da pomogne ekipi, kao i da je izvrsna prva golmanka Dunja Brankovan i u ovom meču bila na visini zadatka sa odbranjenih 25 protivničkih šuteva.

Sastav ŽRK Jedinstva u ovom meču:
S. Katić 8 (1), A. Alikadić 7, M. Sorak 6, S. Rendić 3, J. Lukić 2, K. Petrović 1, I. Pajić, I. Nedić, G. Erić, J. Pekić, M. Đurić i D. Brankovan.
Trener: S. Radovanović
Službeno lice: Z. Milunović

Sledeću utakmicu Amazonke igraju protiv trenutno drugoplasirane ekipe prvenstva ŽRK GRUDA, inače trenutnih šampionki Premijer lige BiH, te ovom prilikom iz ŽRK Jedinstvo Brčko pozivaju publiku da idućeg vikenda dođu i sa tribina pomognu Amazonkama da protiv Gruda naprave iznenađenje.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime