Aleksandar Subotić za Samira i Jasminu uručio donaciju vrijednosti 1.000,00 KM

Sjećate se naše priče o romskom paru Samiru i Jasmini koji trebaju na postupak vantjelesne oplodnje na kliniku u Prag.

Iako je ideja o cjelokupnoj akciji nastala još prošle godine kada su se Samir i Jasmina obratili Udruženju “Beba više” za pomoć, tek sada se polako približavamo realizaciji putovanja u Prag, saopšteno je iz ovog udruženja.

Postoje brojni faktori koji utiču na obavljanje postupka vantjelesne oplodnje, kao što su ciklus žene, zdravstveno stanje partnera i sl. Ne postoji osoba kojoj smo se obratili za pomoć a da nam nije izašla u susret.

Krenuvši od direktora FZO Brčko distrikta, gospodina Miodraga Todorovića, uposlenika klinike “Medico S” iz Banja Luke pa sve do Biljane Zjakić i Marine Mišković sa klinike Pronatal. Ovde je važno napomenuti da nam je pomoć i podršku pružio i predsjednik Skupštine Brčko distrikta, gospodin Esed Kadrić te poslanik u skupštini Brčko distrikta gospodin Alija Denjagić, dodaju iz udruženja “Beba više”.

Kako troškovi postupka premašuju sredstva od 6.000,00 KM koliko izdvaja Fond Zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta, tako smo i bili u prilici da zamolimo za pomoć, dobre ljude.

Pored već pomenutih, javio nam se i naš prijatelj, kondicioni trener OK „Mladost“ iz Brčkog te poznati dobrotvor i donator Udruženja „Beba više“ koji je izrazio želju da jednom paru koji treba na IVF, donira svoju prvu platu, kažu iz ovog brčanskog udruženja.

Aktivni trener prvoligaša OK „Mladost“ iz Brčkog, koje iza sebe ima već brojne humanitarne akcije, a neke tek planira sprovesti u djelo, kao što je podrška akciji “Čep za hendikep” Aleksandar Subotić, kaže da je za njega ovakav korak bio logičan i ni po čemu poseban.

“Moja empatija prema ljudima koji se na prirodan način ne mogu ostvariti u ulozi roditelja datira još od ranije. Jednostavno sam prepoznao sve aktivnosti koje sprovodi udruženje “Beba više” te sam po dolasku u klub Mladost poželio da svoju prvu platu doniram nekome ko se na prirodan način ne može ostvariti kao roditelj. Djeca jesu naše najveće bogatstvo i prava investicija u budućnost. Brzo sam to uočio i kroz mlade ljude koje treniram i koji ostvaruju zapažene rezultate na evropskim takmičenjima”, rekao nam je u kratkoj izjavi Subotić.

Kada smo Aleksandru rekli da Samir i Jasmina trebaju pomoć (troškovi boravka u Pragu, smještaj hrana kao i dodatna terapija vezano za postupak IVF-a) bez razmišljanja je pristao da svoju donaciju uputi baš njima, objašnjavaju iz “Beba više”.

U ime svih ljudi koji se nastoje ostvariti u ulozi roditelja, Udruženje “Beba više” upućuje zahvalnost Aleksandru Subotiću, našem Brki koji je, ne samo ovom gestom i donacijom od 1.000,00 KM pokazao da je čovjek i humanista i u hiljadu ranijih situacija kada smo mu se obratili, poručuju iz Udruženja “Beba više”.

 

 

 

 

 

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime